Ремонт на панта

Когато ремонтирате панта на вратата, трябва да се прави разграничение предимно според дизайна на съответната панта на вратата. Затова обобщихме различни варианти за вас как да ремонтирате пантата на вратата отдолу.

Има огромни разлики в пантите на вратите и пантите на вратите

Общо ръководство за ремонт на панти на врати или. За съжаление не можем да регулираме пантите на вратите, тъй като има много различни дизайни:

  • Прочетете също - Закрепване на панта на вратата
  • Прочетете също - Ремонт на панта на вратата
  • Прочетете също - Регулиране на панта
  • колани от две части
  • колани от три части
  • конвенционални панти за врати
  • Повдигащи или повдигащи ремъци

Повечето фитинги вероятно са конвенционални панти на вратите, които са дефектни. Или шарнирът в рамката или в крилото на вратата е разхлабен, щифтът е огънат или колегата е смачкан. Но понякога помага просто да пуснете капка масло във въдицата.

Ремонтирайте конвенционалните панти на вратите

Ако пантата на вратата е разхлабена, резбата обикновено вече не държи. В повечето случаи той просто се завинтва в дървото. Сега някои домашни майстори препоръчват да се налива течно дърво. Опитът обаче от време на време показва, че просто не става достатъчно твърдо. Затова препоръчваме течен метал. Това обаче преди това не се запълва в отвора с резба, когато зъбчето е развито.

Течен метал вместо течно дърво

По-скоро трябва да се вкара течният метал, за да се върне веднага пантата на вратата. След това трябва да се втвърди. Този течен метал става наистина бомбоустойчив и пантата на вратата трябва да е здрава за живота на вратата. Ако само огъването на шарнира на вратата е огънато, то в повечето случаи може просто да бъде огънато назад. Ако обаче ръкава е смачкан, ще ви трябва нов. Можете да ги получите във всеки обикновен магазин за хардуер.

Поправете пантите на вратите от няколко части

В случай на панти за врати от няколко части, които е по-вероятно да бъдат намерени на врати на къщи или врати със специални стандарти за сигурност, производителят трябва да бъде известен. Известните производители на панти за врати предлагат широка гама от резервни части, от нови фитинги до регулиращи винтове и капачки на капака.

Резервните части трябва да са налични

За да премахнете тези панти на вратите, трябва да следвате инструкциите на производителя. Под "Откачване на входната врата " можете също да прочетете как можете да премахнете входна врата.

Съвети и трикове House magazine предлага голям брой различни ръководства и други статии за врати, панти на вратите и панти за врати. Там не само ще намерите инструкции, но и ще отговорим на важни въпроси, като например дали можете да съкратите стъклена врата.