Използвайте плоча за телбод за подово отопление

Телбодът позволява лесното инсталиране на подово отопление, като същевременно изолира пода. Състои се от специален изолационен материал, върху който се полагат тръбите за повърхностно отопление с помощта на специална система.

Как е изградена такава такерна плоча

Такерите се поставят върху ролки или под формата на плочи. Те се състоят от материали, по които може да се ходи, които са необходими както за изолация, така и за задържане на тръби за подово отопление. Обикновено има правоъгълен шаблон в горната част на плочите, с помощта на който е много лесно да се положат тръбопроводите върху щапелните плочи на точно равни интервали. Тези тръби са закрепени със специални инструменти и скоби от пластмаса, които са произведени точно за тази цел. Тези плочи предлагат няколко предимства:

  • Прочетете също - здраве на пода
  • Прочетете също - Поставете правилно телбода
  • Прочетете също - инсталиране на подово отопление след това
  • едновременна изолация на подземната повърхност (топлоизолация и ударна шумоизолация)
  • лесно полагане на тръбите на равни интервали
  • сигурно закрепване на тръбите със специални скоби
  • може да се използва индивидуално за различни размери и форми на стаята
  • много бързо и лесно за полагане

Различни версии на пластините

Имате избор между различни дизайни по отношение на дебелината на панелите, а също и материала. Повечето дизайни се състоят от специални пластмасови изолационни панели, които са устойчиви на натиск и могат да се полагат много лесно. В същото време те предлагат защита срещу прекомерен шум при работа и добра топлоизолация, така че топлината, генерирана от подово отопление, затопля добре помещението. Дизайни, направени от по-екологични материали, вече се предлагат и на пазара, ако искате да се справите без пластмаса.

Как да полагаме такива щапелни дъски

На първо място, важно е съществуващата подземна повърхност да бъде възможно най-равна и чиста. Може да се наложи да инсталирате допълнителна изолация, ако има специални изисквания за топлоизолация. След това панелите могат да бъдат положени под формата на ролки или отделни панели, с които е оформена стаята. След това панелите се нуждаят от изолационни ленти за ръбове, за да отделят пода от зидарията. След като подът е положен с панелите, се полагат отоплителните тръби, които лесно могат да бъдат прикрепени към панелите със съответното разстояние. Това се прави с подходящи терминали или. Скоби. След полагане на панелите се полага мократа замазка, която обгражда тръбопроводите.