Запечатайте тапет и го защитете от влага

Тапетът обикновено не е подходящ за всички стаи. В банята или кухнята например плочките обикновено са прикрепени, защото са по-устойчиви на влага. Можете обаче да запечатате тапета, за да го защитите.

Използвайте протектор за тапети под формата на уплътнител

Субстратите, чувствителни към мръсотия, като тапети, не трябва да се полагат навсякъде. Това обаче важи само ако не са снабдени с отблъскваща мръсотия и влагоустойчива пломба. Те се предлагат и за тапети. Той предлага свойства като лесни за почистване повърхности, които са адекватно защитени срещу пръски вода или мазнини, което не е така при нормалните тапети без последваща обработка. Уплътненията могат да се използват върху различни основи:

  • Прочетете също - тапети за тапети са възможни?
  • Прочетете също - Невидимо докосване на тапет
  • Прочетете също - Поправяне на тапет, вместо да го откъснете
  • върху необработени тапети
  • върху стени, боядисани с боя за стени
  • за използване върху вътрешна мазилка
  • за запечатване на картини или други видове декорации на стени

Как се прилага такъв печат

Уплътнителят за тапети или други основи обикновено се прави с вода. От съществено значение е да спазвате съотношението на смесване, което може да варира в зависимост от приложението. Уплътнителят трябва да се използва само върху добре почистени или прясно тапетирани повърхности. При боядисване се уверете, че уплътнителят е нанесен възможно най-равномерно, при което не трябва да се използва твърде много уплътнител, за да се получи възможно най-невидимото уплътнение. Когато избирате съответния агент, трябва да обърнете внимание дали е матов, копринено матов или гланцов печат.

На какво друго трябва да обърнете внимание, когато рисувате

Ако искате повърхността да бъде блестяща по-късно, може да се наложи да я завършите с валяк от пяна след боядисване, за да получите равномерна и красиво блестяща повърхност. Ако не сте сигурни дали използваният уплътнител е подходящ за вашия тапет, можете да извършите тестов слой върху малка площ и първо да проверите резултата, преди да боядисате цялата стена с уплътнителя.

Алтернативи на този тип запечатване

Можете също така да получите миещи се тапети в специализирани магазини, с които можете да тапетирате стената, която да бъде защитена, ако все пак планирате да го направите. Това ви спестява последващо запечатване. Между другото, това е възможно и със защитен филм за тапети.