Потопяема помпа за дъждовната цев

Събирането на дъждовна вода в дъждовна бъчва е прост и разумен начин за поливане на растенията за екологично съзнателния хоби градинар. Само да не беше постоянното теглене с лейки

..

потопяема помпа може удобно да донесе ценната течност до зениците.

Какво може да направи потопяема помпа в дъждовната цев

От определен размер на парцела и определено количество култури, чисто ръчното поливане от дъждовната цев става просто твърде трудоемко. Плъзгането на лейка за лейка до леглата, ваните и до оранжерията може в един момент просто да отнеме твърде много време. И накрая, в градината ви чака достатъчно друга работа. Потопяема помпа (27,34 евро на Amazon *) може да улесни работата много за хоби градинари и (частични) самообслужващи. Не се нуждаете от особено сложен модел за използване в дъждовната цев, но все пак трябва да вземете предвид следното, когато правите своя избор:

  • Моделът трябва да е подходящ за мръсна вода
  • В зависимост от размера на градината са необходими определени цени за доставка
  • Ако е необходимо, изберете модел с вграден поплавков превключвател

Необходима е помпа за мръсна вода

За повечето растения дъждовната вода е по-добрият вариант от чешмяната поради нейните меки свойства без вар. Що се отнася до изпомпването, обаче, чуждите тела, които се съдържат, са малко критични. Камъните, листата и парчетата дърво обикновено не притесняват растенията, но помпата го прави. Поне когато не е оборудван с филтърна система, предназначена за тази цел.

Потопяемите помпи, които могат да изсмукват мръсна вода, без да се повредят, се наричат ​​отделно помпи за мръсна вода. Определено се нуждаете от такъв за варел за дъжд. В зависимост от това колко добре сте покрили кошчето и колко чист е притокът, трябва да обърнете внимание на по-голям или по-малък допустим размер на зърното за мръсната водна помпа.

Тарифа за доставка

Скоростта на потока, която трябва да има помпата при изтегляне на вода от дъждовната цев, зависи от това как искате да поливате. Ако искате само да напоявате леглата с пулверизатора удобно и без да се налага да влачите лейката, скоростта на подаване на помпата не трябва да е твърде голяма. Ако, от друга страна, искате да работите с няколко пръскачки едновременно, трябва да изберете помпа с възможно най-голям капацитет за доставка.

Плаващ превключвател за напоителна система?

Потопяема помпа, използвана в кошчето за дъжд, трябва да има вграден поплавков превключвател, така че да не работи на сухо и да прегрява. Такова устройство за автоматично включване и изключване може да е необходимо и за сложни напоителни системи.