Потопяема помпа за вода в пералнята

Водните инциденти са нервни, но могат да се случат във всяко домакинство. Със своя голям дебит на водата пералните машини са класически спусък за малки наводнения. По-долу можете да прочетете как можете да се възползвате от потопяема помпа в такъв случай.

Правилната потопяема помпа за вода в пералнята

Пералнята може бързо да причини леко или голямо наводнение в дома, особено при дефектни уплътнения на маркуча. И подобно нещо често се случва през уикендите или по официалните празници, когато водопроводчиците са трудно достъпни и услугите им са безценни. С потопяема помпа (27,34 евро на Amazon *) също можете да си помогнете в такъв случай. Не всяка потопяема помпа обаче е подходяща за отстраняване на вода от пералната машина. За да може успешно да премахне наводнението, той трябва да има следните свойства:

  • Максимално плоско засмукване
  • Самозасмукващ
  • Изпълнението не трябва да е страхотно
  • Половината устойчива на мръсотия

Най-важното при потопяемата помпа, която би трябвало да премахне наводненията в апартаментите, е, че тя е с плитко засмукване. В края на краищата изтичащата вода се разнася върху банята или пода на пералното помещение и обикновено не е особено богата на литри. Мощен модел, например, за бързо изпразване на басейна с 1000 вата и дебит 20.000 литра на час тук едва ли са популярни. По-важно е управляемото количество вода да се отстрани възможно най-пълно от земята.

Мощността на мотора на помпата не е необходимо да бъде особено голяма, модел с 250 до 400 вата тук е напълно достатъчен. По-важно е устройството да е с плоско засмукване. Съществуват и модели, специално декларирани като плоски прахосмукачки, които могат да вакуумират на нива на водата до един милиметър точно за такива цели. В случай на наводнение, той наистина прави полезна подготвителна работа и трябва да абсорбирате останалата влага само с подово изтриване.

Потопяемите помпи също се отличават една от друга по отношение на тяхната устойчивост на мръсотия. Моделите, предназначени като мръсни водни помпи, също толерират по-големи чужди тела в записаната вода. Чрез вградени филтри, колелото ви за острието е защитено в корпуса на помпата пред вас. За ясни водни помпи обаче тя се отказва. Проходната машина може да се разглежда със сигурност като чиста вода - ако е изтекъл, разбира се, чистотата на почвата играе роля. Ако е необходимо, моделът по ваш избор трябва да бъде най-малко малък размер на частиците на тялото, дори и да можете да го използвате за други случаи като наводнения в мазето.