Вграждане в тоалетна или. заменете и запечатайте със силикон

Силиконовите фуги служат като защита срещу влага и мухъл в банята. Тоалетната също трябва да бъде правилно инсталирана и запечатана. Това се отнася както за правилното свързване със стената, така и за уплътняването на тръбните връзки.

Фугиране на тоалетни със силикон

Силиконът е много популярен за фугиране на вани, душове и тоалетни. Уплътнителят е много лесен за обработка и може да се използва универсално. Санитарният силикон се използва най-вече за зоната на банята. Можете да използвате това за различни области, като например:

  • Прочетете също - инсталиране на тоалетна без канализация
  • Прочетете също - инсталирайте душ кабина, използвайте силикон за запечатване
  • Прочетете също - Подмяна на тоалетна
  • Фугиращи вани и душ корита
  • Фугиране на тоалетната (тоалетна за стена и под)
  • Уплътняване на тръбни връзки (предимно временни)

Силиконът е трайно еластичен уплътнител, който е лесен за обработка и уплътнява добре. Много е популярно, когато други уплътнители биха се напукали твърде бързо, например поради работещи стени или подове.

Използването на силикон в санитарната зона

В санитарния сектор се използват най-вече така наречените ацетат-втвърдяващи силиконови уплътнители, които образуват еластична структура, когато изсъхнат. Тези уплътнители се придържат много добре към керамичните покрития и поради това често се използват като връзка между санитарните помещения и плочките. Активните съставки за санитарните зони също са направени по такъв начин, че да имат противогъбичен и бактериален ефект. Това до голяма степен избягва риска от образуване на плесени, разбира се само ако се извършват редовни почиствания и грижи.

Запечатайте или запечатайте тоалетната със силикон. особеност

При преинсталиране или. при подмяна на тоалетна, ставите трябва да се поставят отново. Много е важно да премахнете напълно старите уплътнители, ако има такива. Това може да се направи например със специален силиконов препарат за отстраняване. Нанасяйте щедро и не прекалено пестеливо. Обикновено се прилага около два и половина пъти фугата на уплътнителя. В отделни случаи може да е малко повече. По този начин могат да се създадат трайно издръжливи и еластични фуги. Преди да приложите новия силикон, трябва да маскирате повърхността от двете страни с подходяща самозалепваща лента, като лента за боядисване. Това ще предотврати замърсяването на силикона със съседни части. Ако нещо се обърка, можете да го премахнете с гъба или кърпа.