удари тоалетна: какво е възможно и какво не

Останалата баня все още не трябва да е причина да извади всичко и напълно да поднови двете плочки, така и на устройството за къпане. Само нарушава оптиката, можете да осигурите устройство за къпане с нов цвят.

Модернизиране на баните чрез боядисване

Това не е проблем да се осигурят различни съоръжения на баня или тоалетна с нов цвят, без да се налага да подновява всичко веднага. Например плочките вече могат да получат нов облик с относително прости средства, като просто ги боядисват. Благодарение на модерните бои, съставени от два компонента, различната керамика за баня може дори да получи нов цвят, без да се налага да ги замествате. Това е особено практично при съоръжения като вана или душ кабина, които могат да бъдат модернизирани по сравнително прост начин.

  • Прочетете също - инсталиране на тоалетна без канализация
  • Прочетете също - почиствайте тоалетната само с препарат
  • Прочетете също - Облицовайте или боядисайте тоалетната за гости по-добре

Боядисване на тоалетна: възможно или не?

Обикновено е трудно с тоалетната или. тоалетната чиния. По-добре ги подновете. По принцип на тази керамика за баня също може да се придаде нов цвят. Въпреки това, боядисването трябва да бъде малко трудно поради структурата на тоалетната чиния. В повечето случаи подмяната е много по-лесна и по-хигиенична.

Пребоядисайте ваната или други керамични части

Както ваните, така и умивалниците могат лесно да получат нов цвят благодарение на специалните двукомпонентни бои, тъй като тези бои се придържат и към гладки материали от стомана, керамика, порцелан или дори акрил. Нова работа с боя се извършва в няколко стъпки:

  • маскирайте или отстранете временно фитингите
  • Ако е възможно, отстранете и силиконовите фуги
  • Почистете и обезмаслете старателно всички компоненти
  • Смесете цветните компоненти заедно и нанесете в съответствие с инструкциите на производителя
  • нанесете втори слой, ако е необходимо
  • подновете предварително отстранените фуги
  • изложете фитингите отново или. сглобявам

Какво трябва да имате предвид, когато боядисвате керамиката на банята си

Много е важно да разбъркате добре двата компонента на боята. Следвайте инструкциите на производителя възможно най-точно. Лакът трябва да се нанася равномерно и тънко върху повърхността. Посочете тук в секции и се уверете, че преходите между отделните секции са мокро свързани. Уверете се, че има достатъчна вентилация по време на тази работа и е важно да носите защитни ръкавици при боядисване, тъй като боята съдържа разтворители.