преградна стена от каменни влажни или сухи стени

В повечето случаи няма подкрепящи функции. На закрито всички не носещи стени около дяловете. Отвън, дяловете на камък служат като визуална и вятърна защита. Те могат да бъдат изградени в мокра и сухо строителство. Възможни са бетон и естествен камък.

Влажна или сухото строителство

Разделящата стена от камък в интериора трябва да бъде тухла с хоросан (7.79 € в Amazon *). Сухото строителство в сгради е възможно само с други материали като дърво.

  • Също така четете - изграждане на разделителна стена от палети
  • Прочетете също - Изградете сами тоалетна преграда
  • Прочетете също - Закрепването на преграда с рамки за шипове

Във външната зона, например в градината, камъни също могат да се подреждат, за да образуват преградна стена без хоросан. Трябва да се спазват максималната височина и местоположението. Габионите са суха алтернатива.

Задача и функция на стената

В повечето интериори е желателна преградна стена. Може да се изтегли между две съществуващи стени и да се прикрепи без пробиване.

Както при всяка зидария, преграда с врата може да бъде изградена от камъни. В зидарията трябва да се закрепят стабилна метална рамка и статично подходяща преграда.

Видове камъни за последващи преградни стени

В интериора преградната стена обикновено трябва да има гладка повърхност и да създава чисти ъгли в ъглите. Стенното вещество е създадено със зидарията, която може да служи като подструктура за облицовка от естествен камък. Самият естествен камък не е подходящ. Типични тухли за преградни стени в стаите са:

  • Газобетон
  • Лек бетон
  • Нормален бетон
  • Газобетон
  • Тухла
  • Тухла от пясъчно-вар

Изборът се основава и на структурните изисквания. Теглото на преградата трябва да се поддържа лесно от пода. Дебелината на камъните определя загубата на пространство. Като ориентир, каменните преградни стени са неподходящи в помещения с по-малко от двадесет квадратни метра площ. Шпилните рамки в гипсокартон са между тридесет и петдесет процента по-тънки от каменните стени със същите изолационни стойности.

Звукоизолацията е важна при по-късна инсталация на преграда от камък. Точките на свързване между съществуващата зидария и преградната стена образуват звукови мостове, които трябва да бъдат механично "прекъснати". Специалните строителни пяни и / или изолационни материали, които трябва да се вложат, нарушават този път на предаване.

Съвети и трикове Можете да осигурите адекватна стабилност на преградната стена само ако изграждате в чиста връзка. Вертикалните фуги във всеки ред камъни трябва да са поне една трета от дължината на камъка един пред друг.