Инсталирайте правилно изолацията на ударния звук

Разходите за шумоизолация от удар се състоят от материални и трудови разходи. Но можете да избегнете високите разходи за труд - като правите собствена работа. В тази статия ще разберете какво трябва да имате предвид при монтажа на звукоизолация с удар.

Кой материал трябва да бъде положен?

Преди полагането има планиране: Трябва да помислите кой изолационен материал искате да положите, колко дебел трябва да бъде и дали е подходящ за подовата настилка на стаята. Докато се нуждаете от силна звукоизолация с ламинат, твърд и лошо изолационен материал, с PVC обикновено не е необходима допълнителна изолация. Разберете предварително за вашето подово покритие и коя изолация от ударен звук е подходяща за него.

  • Прочетете още - Полагане на ламинат с шумоизолация от удар
  • Прочетете още - Полагане на ударна шумоизолация с пароизолация
  • Прочетете също - Правилната посока на монтаж за изолация на ударния звук

Работете прецизно и внимателно

След като полагането е добре планирано, можете да започнете истинската работа. Обикновено началото е премахването на старото подово покритие, за което трябва да сте сигурни, че е създадена равна повърхност за последваща изолация на ударния звук. След като го премахнете, можете да започнете да полагате изолацията на ударния звук. За улесняване на този процес се предлагат и подови настилки като ламинат, в които изолацията от ударен звук е вече интегрирана.

Уверете се, че както изолацията, така и подовата настилка са обработени прецизно. Това не само подобрява външния вид, но и функцията на изолацията: Ако изолацията от ударния звук не е обработена внимателно, тя може да изпълни функцията си само в ограничена степен.

Поискай помощ

Ако те не са много опитни от майсторство, полагането на въздействието на звуковата изолация също може да бъде оспорено. В този случай е препоръчително да получите помощ от приятели или познати, които вече имат опит с майсторството на къщата. Освен това имате възможност да получите съвет от специалистите в областта, който ви показва как да вършите работата.

Обърнете внимание на пароната бариера

При полагане на звукова изолация, трябва да се уверите, че е налична пароорна бариера: тя предотвратява надграждането на влагата в помещенията, при което настилката е по-дълга и се възползвате от приятен вътрешен климат.

Съвети и трикове отнемайте време, ако искате да положите изолация на звука: планирайте внимателно и след това поставете плановете си, запитани в действие. Под натиска на времето и следвайки девиза „трябва да се направи бързо“, резултатът не само се влошава, но и страдате от стрес.