Почистете старателно пожълтялата тоалетна седалка

Пожълтялата тоалетна седалка е всичко друго, но не и красива за гледане и изглежда изключително нехигиенична. Но как можете да премахнете такова обезцветяване възможно най-лесно?? Прочетете повече за различните методи за почистване в тази публикация.

Почистете тоалетната седалка с обезцветяване

На първо място, това зависи от това, което е причинило обезцветяването. Тъй като не всяка пожълтяла тоалетна седалка е признак на антисанитарни условия. Трябва да разграничите дали има изолирани петна, които идват от остатъци от мръсотия. В някои случаи може да настъпи тежко обезцветяване по други причини. Някои почистващи препарати също произвеждат такива обезцветявания, ако са оставени на повърхността твърде дълго. Става трудно, когато почистващите препарати са много агресивни и имат жълтеникава светлина. Никога не трябва да оставяте това на повърхността на тоалетната седалка твърде дълго. Най-добре е да използвате безцветни почистващи препарати, доколкото е възможно, и да обърнете внимание на инструкциите, дадени от производителя.

Как да се отървем от грозно обезцветяване

Има различни начини за цялостно почистване на тоалетната седалка и по този начин лесно премахване на всякакви връзки или замърсявания. Ето някои от опциите:

  • Развийте цялата тоалетна седалка и я почистете във ваната (за версия от пластмаса)
  • добавете съдомиялна или тоалетна плоча, ако е необходимо
  • Използвайте спрей за фурна, за да предотвратите пожълтяване на тоалетната седалка
  • Използвайте паста за зъби като почистваща паста
  • Използвайте домашни лекарства като оцет, лимон и сол

Индивидуалните методи за почистване

Трябва да извършвате цялостно почистване под вода само ако тоалетната седалка е направена от пластмаса. В случай на версия, изработена от покрито дърво, влагата може да проникне в дървото. Преди да използвате почистващи препарати, трябва да тествате тяхната съвместимост на повърхността на тоалетната седалка. Това важи и ако искате да използвате спрей за фурна или паста за зъби като почистващо средство срещу много силни замърсявания. Ако е необходимо, опитайте средствата на незабележимо място, преди да извършите цялостното почистване.

Как да използваме прости домашни средства

Почистването работи много добре с помощта на нарязан лимон и малко сол, която се нанася върху двете половини на лимона. Домашна почистваща паста, направена от малко лимонов сок, оцет и бакпулвер, също се оказа много ефективен почистващ агент, който може да се използва за премахване на мръсотията.