Боядисване на поцинкована врата и как да го направя

Цинкът обикновено се използва като защита от корозия и би трябвало ефективно да предпазва металните повърхности от въздействието на атмосферните влияния. Ако искате да отвлечете поцинкована повърхност, като например врата, трябва да обърнете внимание на някои неща.

Цинк като защита от корозия и покрити поцинковани повърхности

Обикновено, поцинкована повърхност е достатъчно защитена от външни влияния и трябва да предотврати пускането на ръжда. Въпреки това, винаги се случва поцинкован лист, който е бил изложен на времето за дълго време, не може да бъде особено добър и може да започне ръждясване. Ако искате да нарисувате такава повърхност, например поцинкована врата, тя със сигурност може да даде трудности. На поцинковани повърхности боята не носи отговорност без допълнително ADO и може да се отлепи след кратко време, ако не пропадна достатъчно на субстрата.

  • Прочетете и врати, без да се откажете
  • Прочетете също - боядисайте врати
  • Прочетете също - Боядисване на врата правилно и чисто

Боядисване на поцинкована врата в няколко стъпки

Преди повърхността дори да може да бъде боядисана, трябва да я обработите достатъчно, за да създадете носещата способност на боята. Едва тогава се извършва същинското рисуване. Така че по същество трябва да направите следното:

  • Отстранете старателно мръсотията и ръждата
  • Шлайфайте добре поцинкованата повърхност
  • почистете повърхността с цинков препарат
  • нанесете грунд и оставете да изсъхне напълно
  • след това шлайфайте повърхността малко, ако е необходимо
  • нанесете боята, за предпочитане на поне два слоя

Така нареченото омокрящо средство измийте преди боядисване

Преди да се извърши боядисването, трябва да се извърши така нареченото измиване с омокрящ агент като част от цялостното почистване. Това служи за отстраняване на цинковите соли и за оставяне на грунда и боята, нанесени по-късно. За тази цел се използва смес от чист амоняк и вода, към която се добавя малко течност за миене. Трябва да приложите тази смес и да я оставите да действа поне десет минути. След това повърхността се изплаква с чиста вода и трябва да изсъхне старателно.

Най-добре е да използвате подходящ грунд

Не забравяйте да използвате подходящ за тази цел грунд и го нанесете по цялата повърхност на вратата, така че нанесената по-късно боя да се държи добре. Не забравяйте да оставите грунда да изсъхне достатъчно време, преди да нанесете боята.