Почувствах стена

Стена се сплъстява, след като стената е измазана или частично ремонтирана. Как да се заемете с сплъстяване на стена и за какво да внимавате, ние обобщихме за вас по-долу.

Изглаждане на стена с помощта на сплъстяване

След като стената е измазана, тя обикновено трябва да бъде изгладена. Това важи и за други ситуации:

  • след изцяло измазване на стена
  • след частичен ремонт на стена
нашата препоръка

Connex COX781336 пластмасова плувка 14 х 28 см, гъба гъба 20 мм
8,91 EUR Към продукта

Типичен подход е сплъстяването на стената. За целта ви е необходима дъска от филц, която по принцип е изградена като мистрия (6,42 евро при Amazon *), т.е. централна дръжка на повърхността срещу филца.

Стена или. Почувствайте мазилката суха или мокра

Сега отново има различни начини за сплъстяване на стена: или мокра, или суха, като първоначално се отнася до мазилката. Така че дали новата мазилка е все още мокра или вече суха.

Ако мазилката вече е суха, или филцовата дъска, или мазилката трябва да са мокри. За това може да се използва пискюл. В крайна сметка степента на влага зависи и от мазилката. Със средно налягане и с кръгови движения разтрийте равномерно плота от филц върху мазилката.

нашата препоръка

Гъбена гъба Meister - 280 x 140 x 10 mm - груб пори - резервна подложка за плувка /...
3.99 EUR Към продукта

Очукване на стената: равномерно кръжи

Между тях гипсовата плоскост се потапя многократно в предоставена кофа с вода, така че повърхността на стената, която трябва да се сплъсти, да остане добре мокра. Уверете се, че работите равномерно по цялата повърхност. В противен случай, ако сплъстяването е твърде дълго, можете да втривате малки подутини на едно място.

Риск от малки пукнатини при сплъстяване на големи площи

Колкото по-голям е районът, толкова по-голям е рискът от малки пукнатини в мазилката. Което може да се случи, дори ако искате да усетите голяма повърхност на стената, особено добре. От друга страна, без пукнатини в мазилката обикновено се произвеждат на малки.

Нашата препоръка

Надраскване 255x150mm RaSpelboard Egalization дъска за шлайфане за стиропор WDVS
11,89 EUR Отидете на върховете на продукта и триковете Много добре подходящи мазилки за сплъстяване са варови и гипсови мазилки. Въпреки това, ако кликнете върху основата на гипс, че тези големи количества могат да абсорбират вода и също е водоразтворима. Следователно, особено внимателно с гипс. Преди по-нататъшна обработка (картината на засегнатата стена, например), гипсовата мазилка трябва да бъде напълно изсушена. Разбира се, това важи и за други мазилки, с изключение на това, че гипсовите мазилки просто вземат много вода.