Боядисвайте дървена стена и как работи

Боядисването на стени или други предмети или. Разкрасяването на мебели със специален десен от дърво е нещо повече от тенденция. С помощта на подходящ инструмент можете да създадете много индивидуален модел на дърво.

Създайте вид на дърво с така наречените зърнени инструменти

Има специални инструменти за зърно, които могат да се използват за създаване на специален външен вид, дори на гладки повърхности, който иначе предлагат само естествени дървета. С инструменти като този можете да създадете измамно реалистичен външен вид на дърво и лесно да проектирате или разкрасите стената по интересен начин, само с няколко стъпки:

  • Прочетете също - Многоцветно боядисване на стена с хармония
  • Прочетете също - Боядисване на черна стена отново в бяло
  • Прочетете също - Боядисване на стената зад телевизора
  • Грундирайте основата в желания цвят и оставете да изсъхне
  • нанесете втори слой боя
  • оформете все още мократа боя с инструмента за зърно

Как се създава видът на дървото

Специалният инструмент се използва върху все още мокрия втори слой боя. Леките движения на вълните създават характерен външен вид на дърво, който с малко практика изглежда измамно реално и може да бъде индивидуално проектиран. Можете да го използвате, за да придадете на стената много специален вид. Можете също да използвате инструмента върху различни повърхности, които трябва да бъдат пребоядисани, като например мебели или други предмети.

Друг начин за създаване на външен вид от дърво

Вместо инструментите за зърно има друга възможност. Има ефектна мазилка, направена от естествени суровини, която може да се използва и за създаване на топъл външен вид на дърво върху повърхности като бетон, глинена мазилка или гипсова мазилка, както и гипсокартон. Мазилката с повече или по-малко тониран ефект създава удивително естествен вид на дървото на стената. Може да се използва на закрито, за да разкраси старата боя или други видове стени и да им придаде интересен вид.

Какви работни стъпки трябва да се извършат предварително

Създаването на външен вид на дърво със специални инструменти и обработката на специална мазилка правят задълбочена подготвителна работа. И при двата варианта стените първо трябва да бъдат ремонтирани, преди да могат да бъдат пребоядисани или измазани. Колкото по-задълбочено се извършва тази предварителна работа, толкова по-добър резултат ще бъде след това. Ако се интересувате от други техники, научете повече за техниката на гъбата, техниката на пън или техниката на навиване, които могат да се използват за създаване на интересни ефекти върху стените.