Преоборудване на стена

За да се промени оформлението на стаята, може да се преоборудва стена. В повечето случаи гипсокартонът е най-добрият избор. Рамка с шипове с двустранна облицовка на панела носи някои предимства по отношение на изолацията и монтажа. Старата стена също може да бъде поставена надолу или удвоена.

Само задачи за защита на личния живот или изолация

Ако искате да преоборудвате или преместите стена в жилищното си пространство, първо трябва да прецените възможностите за закрепване. По принцип рамката на шпилката се състои от външна рамка с напречно закрепване. Рамката се завинтва във всички четири посоки, гранични стени, под и таван. В имотите под наем, масивната настилка като паркет може да ограничи възможностите за закрепване.

  • Прочетете също - Преоборудване на стена за звукоизолация на стена
  • Прочетете също - Поставяне на стена
  • Прочетете също - Вградете котешка капачка във външната стена

Функцията на стената поставя специфични изисквания към изпълнението. Широчината на честотната лента варира от еднослойна стена на екрана за поверителност без изолационна задача по отношение на шум и топлина до пълноценна вътрешна стена с изолационни свойства, инсталации и, ако е необходимо, проход.

Шипове от метал или дърво

Дебелината на стената варира от пет сантиметра за еднослойни панелни стени до 15 сантиметра кухи конструкции с двойни панели. U-образните метални профили на рамката, съответстващи на тези размери, се предлагат в магазините за железария. Повечето от тях се предлагат от производители, които произвеждат гипсокартон или други стенни панели.

Профилите се предлагат от брояча и различните видове изпълняват специфични задачи:

  • Подови, таванни и стенни профили като основа за допълнителни индивидуални профили и панели
  • Закачане на броячни профили за окачване на панелите в базовите профили
  • Задържане и стабилизиране на профили за врати и проходи
  • Кръстосани скоби и опорни колони

Като алтернатива на металните профили, рамката на шпилка може да бъде изградена и от дърво. Някои производители на сглобяеми къщи предлагат комплекти. По принцип рамката на шпилка може да бъде изградена и от вас сами с помощта на греди и ленти. В случай на двуслойна стена, запечатването на стената отвътре е от особено значение за изолация срещу шум и студ.

"Твърдите " компоненти, които влизат в пряк контакт един с друг, винаги крият риск от образуване на звуков и / или топлинен мост. Този риск се намалява с помощта на изолационни помощни средства като гумени уплътнения върху винтовите връзки и контактните повърхности на стенни панели и рамки на шипове.

Съвети и трикове Някои специалисти производители са разработили стенни елементи от пластмаса и дърво. Те могат да бъдат обединени в системи, подобни на Lego. При този вариант на самостоятелно изграждане на стената не се изисква рамка за шипове.