Само частично боядисване на стена

Частичното боядисване на стена е добър начин за създаване на шарки или създаване на цветни контрасти. Частичното поправяне на цветовите разлики е трудно. Също така е трудно частично да се боядисват петна и мръсотия. Боядисващите валяци и четки имат различни свойства.

Винаги светло първо, после тъмно

В почти всички случаи е почти безсмислено да се премахват неравностите или замърсяванията чрез частично пребоядисване на стена. Само ако това е свеж слой боя, е възможно да се срещне един и същ нюанс.

  • Прочетете също - оживени идеи за шарки при боядисване на стената
  • Прочетете също - Рисуване на мазна стена
  • Прочетете също - Боядисване на стената в златисто

Когато проектирате и създавате контрасти, шарки или геометрични дизайни, правилото за цветно боядисване на стена винаги е: тъмно на светлина. Дори ако цветните полета се прилепват едно към друго, без да се припокриват, тази последователност улеснява постигането на задоволителен резултат.

Планирайте процедурата

Има различни подходи при боядисване на стена в два цвята:

  • Цветни полета, прилежащи едно към друго с точни ръбове
  • Боядисвайте частични участъци върху покрития с пълна повърхност
  • Частични вдлъбнатини при нанасяне на боя върху повърхността на стената

Типичен пример за избор на процедура е стена, която трябва да бъде поставена на желаната височина. Напълно нанесеният и изсушен основен цвят може да бъде боядисан до целевата височина. С първия слой се покрива само областта над височината на петата, а другият цвят е "нанесен " под него. Стенните модели също могат да бъдат проектирани с помощта на "негативи". Всяко по-нататъшно нанасяне на боя се нанася с вдлъбнатини върху напълно боядисаната стена.

Маскирайте и подгответе

В зависимост от процедурата се подготвят стените. Ръбовете са маскирани с креп хартия. Следва да се вземат предвид следните аспекти:

  • Натиснете плътно тиксото от страната на нанасяне на боята
  • Прясната боя, върху която трябва да се залепи, трябва да е напълно суха
  • Всеки необходим грунд трябва да бъде направен преди всеки делегат
  • Повърхностите на стената, които трябва да бъдат защитени, трябва да бъдат покрити с фолио срещу пръски

Цветови състави и избор на цвят

На въпроса кои цветове се комбинират, общият цветен габарит помага. Цветовият кръг и правилото за допълнителни цветове избягват неподходящи или несъответстващи смеси.

Съвети и трикове Ако искате да покриете петна и специални точки, когато препращате стените, можете да персонализирате моделите с по-тъмен цвят според местата, които трябва да бъдат покрити.