Почистване на стена

Ярки бели стени. Това е, което повечето хора искат в дома си. Но за съжаление стените също се замърсяват отново и отново. Как можете все още да почиствате мръсна стена е обобщено за вас по-долу.

Почистете стената в зависимост от покритието на стената

Всеки знае проблема с мръсните стени. Било то през мръсни ръце, от деца при игра или по друг начин. Мръсотията попада по стените отново и отново. Дали и как може да се почисти стената зависи до голяма степен от нейното покритие:

  • Прочетете също - Изчисляване на стена на стената
  • Прочетете също - Патиниране на стена
  • Прочетете също - Поставяне на стена
  • измазани и боядисани
  • измазани и с тапети
  • измазани и с тапет от дървесен чип

Почистете стената с тапет с дървени стърготини

Тапетът с дървесен чип е особено проблематичен. Материалът не е особено устойчив на механични влияния. Почистването на стената с четка не е препоръчително. Водата като почистващо средство също не е подходяща за дървесния чип, тъй като хартиеният тапет се разтваря бързо.

В повечето случаи ще е необходимо пребоядисването на стената. Все още може да е възможно докосване с боя само в зоната на замърсяването. Това работи особено добре, ако боята не е твърде стара, тъй като цветовият тон не се отклонява твърде много от времето, в което е боядисан.

Можете да измиете много конвенционални тапети

Стените с конвенционален тапет, от друга страна, могат да бъдат почистени много добре. Тъй като повечето тапети са водоустойчиви и покрити, измиването им е доста опция. Тук може да използвате и наистина мека четка. Трябва обаче да бъдете изключително внимателни.

Почистване на боядисана стена: цветът има значение

По принцип е възможно и почистване на боядисана стена. Тук отново решаващият фактор е какъв цвят е. Някои цветове като лепилни бои или някои варови бои (и разбира се мляко от вар) са водоразтворими. Така че прането тук не е опция.

Това изглежда различно от стените, които са боядисани с конвенционален дисперсионен цвят. Тези цветове обикновено се декларират като "пешка". Въпреки това, измиването на такава стена трябва да се извършва на редовни интервали (един до два пъти годишно). Ако мръсотията е твърде дълга на цвета, той може да проникне по-дълбоко. Тогава мръсотията не може да бъде напълно премахната и може да дойде в облачно образуване.

Съвети и трикове, но измиване на пълната стена не е нещо на всеки. В допълнение, по-малките замърсявания могат да бъдат премахнати по различен начин. Тук ви показваме как можете да отстранявате петна на стената с дома.