запечатана стена

Има основателни причини за защита на стените срещу проникването на замърсявания и течни носители. Въпреки това, има големи различия, което също частично носи недостатъци, които също трябва да бъдат разглеждани преди запечатване на стената. Както можете да запечатате стена и какво да помислите, ние сме събрали в следното ръководство за вас.

Защитете стената и зидария срещу проникващата влага

Има площи в апартаменти и къщи, където стените са особено срещу влага и други замърсявания, но и други течности и вещества като мазнини. Класическите зони ще бъдат:

  • Прочетете също - Патинирайте стената
  • Също така прочетете - Преместете стената
  • Прочетете също - изтрийте мазна стена
  • вана
  • Тоалетни
  • Кухни за пералня и други влажни стаи
  • Кухня
  • Отвън, вероятно масивни фасадни зони, изложени на време

Ако не и да не бъде облицован, печатът е алтернатива

Вътре, типичната процедура е полагането на стени. Сега това не е нещо. През последните години все повече и повече печата биха могли да преобладават, които могат да бъдат приложени към стените.

Печат с помощта на водно стъкло

Наистина ново не е ново. Вече римляните знаеха да помогнат и употребявало водно стъкло. Водното стъкло реагира върху мазилката и тъканта. Това е, порите и капилярите се затварят ефективно. Този принцип също така намира приложение при изсушаване на стената, например с хоризонтална ключалка.

Недостатъци на водното стъкло показват недостатъците на стената

Но само водното стъкло също разкрива най-ясния недостатък на такова уплътнение на стената: планираното водно стъкло вече не може да бъде премахнато без проблеми. Напротив, дори цялата изчезнала мазилка трябва да бъде пусната. Което в крайна сметка означава, че стената трябва да бъде възприета по-късно.

Сега можете да кажете, че този ефект е постоянно желателен. Но трябва да вземете под внимание, че печатът не е "еднопосочна улица". Това означава, че стената се запечатва едновременно отвътре навън (извън сградното вещество). С други думи; Стената вече не може да се задушава и влажността вече не може да се дифундира.

Стенна импрегниране вместо запечатване

Такова уплътнение може да се прилага само ако влажността не трябва да се дифундира в стената. В противен случай водата се събира в изграденото вещество и вреди на това устойчиво.

Следователно, импрегнирането на стената е по-добро решение. В зависимост от използваното импрегниране, стената може да се държи до външната дифузия по същество. Има и импрегнации за зидария или. Мазилки, поддържащи ефекта на лотоса; Така че ацетната вода. Ако всичко е за това, трябва да използвате импрегниране, което е преди всичко хидрофобно.

Съвети и трикове може би можете да свържете уплътнение или импрегниране на стената с друга необходима работа. Защото има и различни цветове на стената, които също са оборудвани с множество имоти.