Стенен нагревател под душа

Всеки, който вече го е изпитал, не иска да мине без него - стенното отопление предлага уникално изживяване на топлина в студените дни, особено под душа. По-долу сме обобщили за вас какво трябва да се вземе предвид при отоплението на стената за душ.

Стенното отопление е предопределено за вана и душ

По принцип стенното отопление предлага многобройни предимства във влажни помещения като банята. В допълнение, мухълът може да бъде избегнат устойчиво и в дългосрочен план чрез отопление на стените.

  • Прочетете още - Отопление на стени в стари сгради без изолация
  • Прочетете също - инсталиране на стенен нагревател
  • Прочетете също - Монтиране на стенен нагревател

От съществено значение е да се спазват минималните изисквания за отопление на стените

Трябва обаче да се гарантира, че външната стена винаги е оборудвана със стенно отопление. Ако се изисква отопление на стена на други стени, винаги трябва да се предпочита решение, при което други стени са оборудвани със стенно отопление в допълнение към външната стена. Тук можете да прочетете подробно защо стенното отопление на външната стена е за предпочитане.

Тези изисквания трябва да бъдат изпълнени и под душа, когато се монтира отопление на стената

На първо място, при отоплението на стените трябва да се вземат предвид основните изисквания. За разлика от конвенционалното отопление (конвективна топлина), топлината се излъчва със стенно отопление. Този принцип изисква да бъдат изпълнени важни критерии:

  • Монтаж за предпочитане на външната стена
  • алтернативно месеци външна стена и различни вътрешни стени
  • добра изолация зад стенното отопление
  • тънки слоеве на стенните покрития (плочки, мазилка) пред отоплението на стената

Ако искате да настроите стенно отопление под душа, използваната стена по всяка вероятност ще бъде облицована с плочки. Поради това е особено важно да се използва висококачествено, покрито гъвкаво лепило. Топлинните изисквания са високи. Гъвкавото лепило предотвратява пукнатини и по този начин проникването на вода в стената с плочки.

Връзка за по-големи стенни нагреватели в душ

Когато инсталирате стенното отопление в сухо строителство, трябва да сте сигурни, че тези сухи строителни елементи са подходящи за влажно помещение. Ако няколко стени около душа или в банята обикновено трябва да бъдат оборудвани със стенно отопление, отделните нагревателни елементи трябва да бъдат свързани като един кръг. След това самата връзка се осъществява чрез разпределител, на който всички вериги са свързани последователно и също могат да бъдат изключени индивидуално.

Съвети и трикове Свързването на отделни вериги за отопление на стени чрез колектор предлага няколко важни предимства. Например обезвъздушаването на стенното отопление е много по-лесно, като се използва разпределител, настроен, както е описано.