Направете сами ламперия за селската къща

Облицовката на стени в стила на селската къща вече не се използва изключително за защита на тапета. Днес е по-скоро с декоративен характер. Евтин вариант е да монтирате ламперията на стената сами, което изобщо не е толкова трудно.

Направете ламперия на стената с малко усилия

Облицовката на стени от дърво не трябва да е скъпа. В магазина за железария можете да получите различни версии от масивно дърво, които представляват евтин и в същото време красив и оригинален вид стенни ламперии. Версиите с половин височина, които създават интересен външен вид на стаята и които много лесно можете да направите сами, са особено популярни.

  • Прочетете също - Направете глинени шишарки за поливане
  • Прочетете също - Направете сами скандинавска ламперия за стена
  • Прочетете също - бели остъкляващи дървени панели за повече яркост в стаята

В кои зони може да се използва облицовка на стени

Стенната ламперия може да се използва като облицовка на стени в различни помещения във вашия дом. Независимо дали става въпрос за коридора, задната стена на кухненски блок или стената зад работна повърхност; облицовката на стените създава интересен външен вид в стила на страната и в зависимост от дизайна много индивидуален външен вид на стаята.

Как се прави такава стенна ламперия

Преди да започнете работа, трябва внимателно да планирате ламперията на стената и може би да направите проба в пълен размер. Това може например да се запише на голям лист хартия и да се придържа към стената, за да се оцени ефектът. Ако резултатът е това, което искате, можете да започнете с действителната работа. Те се състоят от следните стъпки:

  • Вижте декоративните ленти и отделните панели по размер в желания брой
  • Нанесете корнизите, направени върху стенните панели
  • подгответе стената за фиксиране на стенните панели
  • тогава става въпрос за закрепване на стенните панели в желания брой.

Закрепване на стенните панели

По принцип можете също така да поставите стенните панели директно върху стената. Въпреки това, в много случаи подструктурата е полезна или необходима, например ако стените са сравнително неравни или кабелите трябва да се положат зад облицовката. Във всеки случай трябва да се уверите, че закрепванията се извършват внимателно, за което повърхностите на стените трябва да имат подходящите свойства. Това е особено вярно, ако стенните панели трябва да бъдат закрепени директно към стената. Интересни алтернативи са стенните ламперии, между другото, които могат да бъдат залепени директно към стената, така че да не се налага да пробивате монтажни отвори.