Свържете пералня с душ

Ако няма отделна връзка за вода за пералнята, можете също да свържете пералната машина към съществуваща връзка за вода. Това обаче е малко по-трудно с душа, отколкото когато е свързан към мивка.

Когато пералната машина трябва да се свърже отново

Обикновено свързването с пералня не е голяма работа, ако имате собствена връзка. За съжаление това далеч не е така във всички апартаменти. Обикновено се нуждаете от три връзки за пералната машина:

  • Прочетете също - Свързване на пералня в банята
  • Прочетете също - Свържете градинския маркуч към връзката на пералната машина
  • Прочетете също - Свързване на пералня
  • захранващата връзка
  • връзка за прясна вода
  • канализационна връзка

Някои бележки за отделните връзки

На първо място, имате нужда от контакт, който обикновено е най-малкият проблем. Ако обаче трябва да настроите пералнята в близост до душа, това също може да се превърне в проблем, тъй като в зоната, непосредствено заобикаляща душа, няма контакти (директно в душа и на площ от 60 сантиметра до ляво и дясно от душа) може да бъде. Ако трябва да се инсталира нов контакт за пералнята, трябва абсолютно да обърнете внимание на разстоянията, които трябва да се спазват.

Връзка за вода и отпадни води за пералнята

Връзката с вода също е проблем, ако няма наличен допълнителен кран. Тук може да се наложи да инсталирате нов кран с помощта на тръбата за вода за душ. Това може да бъде свързано с по-големи усилия, например ако за това трябва да се използва водопроводната тръба, положена под мазилката. Канализационната връзка също може да бъде малко по-сложна. При мивка обикновено отивате директно до сифона. Подходящи адаптери за свързване се предлагат от специализирани търговци на дребно. С душ или. Връзката с душ кабината обикновено е малко по-сложна.

Кога трябва да изберете друг терен?

Често има по-смисъл да преместите пералнята на друго място, например близо до мивка или дори в кухнята, например близо до кухненската мивка. Необходимите връзки обикновено са по-достъпни тук, отколкото в непосредствена близост до душа, където електрическата връзка често се превръща в проблем. В класическа баня опциите за захранване често не се предлагат, тъй като това са влажни помещения, в които не са инсталирани контакти или само площта на огледалата.