Празнично увийте бутилка с вино в прозрачен филм

Много бутилки за вино вече са проектирани да бъдат привлекателни и информативни от винопроизводителите. За да създадете специално и празнично впечатление при раздаването, филмът е идеалната "хартия за опаковане ". Бутилка за вино може да бъде разкрасена, опакована и декорирана по прозрачен начин, така че етикетът и бутилката да останат видими.

Фолио, бримки и надпис на бутилка

За разлика от други подаръци, бутилката вино не живее от изненадата, а от разпознаването на обещаващото съдържание. Това конкретно обстоятелство може да бъде оценено особено от опаковката.

  • Прочетете също - Изпращане на бутилка вино, защитена от счупване
  • Прочетете също - Презапечатване на бутилка вино без корк
  • Прочетете също - Направете декоративен фенер от бутилка вино

Прозрачните пластмасови филми предлагат идеално средство за декорация, за да подчертаят характера на подаръка. За по-нататъшна декорация се използват панделки и бримки.

Модифицираният или домашно приготвен етикет на бутилка може да привлече вниманието. Ако винариалната информация не се губи, прякото етикетиране на бутилката е привлекателна алтернатива.

Отваряне на бутилка с декорация на фолио

Когато давате бутилка за вино, може да се предвиди последваща пряка или обща консумация. За този случай филмът може да бъде прикрепен така, че да остане на върха, въпреки отварянето на върха. Ако сме бяло вино, преди това охлаждане на бутилката е любяща детайлност.

Така опаковайте бутилка вино в декоративно фолио

  • Прозрачна пластмасова обвивка (ca. 50 x 30 cm)
  • Подаръчна лента
  • Прозрачна лепила
  • Евентуално двустранна лепенка
  • ножици
  • По избор постоянна перо

1. пързалка

Можете да завършите фолиото в различна форма. Тъй като бутилката на виното се увеличава нагоре, препоръчително е да оставите количеството на фолиото да намалее. Можете да постигнете това, например, като изрежете горния ръб на филма в полукръг.

2. Разтегнете филма около бутилката

Колко плътно опъвате филма около бутилката, зависи от вашия вкус. Колкото по-плътно се разтягате, толкова по-четлив и видим остава етикетът и / или буквите.

3. Фиксирайте фолиото

Поставете бутилката с вино в средата на изрязаното фолио. Залепете фолиото от долната страна на бутилката, евентуално с парче двустранно лепящо тиксо.

4-ти. Покрийте фолиото

Издърпайте фолиото нагоре в кръг около тялото на бутилката и завържете примка около гърлото на бутилката.

Съвети и трикове Ако увиете бутилка във фолио, можете да коригирате драперията нагоре като "фризьор ".