Как правилно да запечатате работна маса и как да го направите

Стабилната работна маса е сърцето на всяка работилница. Така че можете да работите разумно, вие също се нуждаете от добър работен плот, който най-добре е запечатан за защита на повърхността от външни ефекти.

Работният плот на работната маса трябва да издържи много

Най-важното нещо за работната маса е здрав работен край, който може да издържа на високи натоварвания, като тежка топлина, механично напрежение чрез удари на чук, драскотини или химикали. Буковото дърво е много щастливо, защото това вече е стабилно по природа. За да се направи нечувствителен към работния плот за химикали, мазнини или други вещества, трябва да се осигури подходящо уплътнение. Това може да се случи по различни начини:

  • Също така четете - плътна работна маса правилно
  • Прочетете също - изграждане на работна маса, направена от метал сами
  • Прочетете също - създаване на работната маса след функцията и вкуса
  • плочата е смазана, за да стане устойчива
  • алтернативно се прилага уплътнение под формата на лак
  • плочата може да бъде снабдена със специално покритие

Какво уплътнение прави за работната маса

Например, ако използвате мултиплекс плот за тежка работна маса, тя трябва да бъде снабдена със специално уплътнение, което значително увеличава устойчивостта на работния плот. Работният плот е по-добре защитен от надрасквания или удари. Допълнителен слой лак също осигурява уплътнение, което ефективно предпазва от проникване на течности или химикали. За разлика от импрегнирането с масла или други материали, порите се затварят с уплътнение. Работният плот на работната маса има водоустойчив защитен слой, който трябва да бъде особено износоустойчив и издръжлив.

На какво трябва да обърнете особено внимание при запечатване

Здравината и устойчивостта на панела към механични повреди след запечатването е много важна. В края на краищата защитният слой не трябва да се поврежда веднага по време на работа. Можете да намерите подходящо уплътнение за плотовете на тежки работни маси в специализирани магазини. Обърнете специално внимание на пригодността за износоустойчиви работни плотове. Не забравяйте да шлайфате достатъчно и да отстраните праха от работния плот, преди да го запечатате. Уплътнителят обикновено се нанася на няколко слоя, за да може да предложи адекватна защита. Ако е необходимо, предварителна обработка под формата на смазан работен плот, върху който се нанася допълнително уплътнение под формата на слой лак.