Изолиране на работилница и какво трябва да знаете

Ако имате отопляема работилница у дома, това е много практичен въпрос. Ако не, първо трябва да изолирате предвиденото пространство, преди да го използвате като работилница.

Направете вътрешната работилница

Как може да се изолира работилница по прост начин? Може да сте си задавали този въпрос, преди да планирате да преобразувате мазе или друго пространство извън дома в полезна работилница. По принцип има външна и вътрешна изолация. Изолирането на цех отвътре обикновено има повече смисъл от външната изолация, тъй като външната изолация може да се извърши само със значителни усилия, тъй като външните стени трябва да бъдат изложени за това. Вътрешната изолация може да се извърши с прецизно нарязани изолационни панели, които се фиксират към стените със специално лепило. Когато изолирате вътрешността на работилницата, продължавате в няколко стъпки, които включват следното:

  • Прочетете също - Работилница в мазето и за какво да внимавате
  • Прочетете също - Работилница в градината и за какво да внимавате
  • Прочетете още - Подреждане на работилницата със система
  • Компенсирайте неравностите по стените на избата
  • Нанесете специално лепило върху почистените стени
  • прикрепете първия изолационен елемент
  • поставете шперплатова пружина в надлъжната фуга
  • След като лепилото стегне, завийте плътно изолационния елемент
  • Натиснете здраво следващия елемент върху шперплатовата пружина

Също така изолирайте добре пода

Етажът на сутерена, разбира се, също трябва да бъде добре изолиран, въпреки че това може да се направи само с помощта на така наречената подова изолация. На първо място, земята трябва да бъде изравнена възможно най-много и течовете трябва да бъдат отстранени с помощта на подходящи уплътняващи материали. След това изолационните панели се полагат върху подовия етаж по устойчив на съединение начин и се залепват по цялата повърхност. След това върху изолационния слой се поставя бариера срещу пара преди окончателното полагане на подовата настилка. Много важно: Използвайте само водоотблъскващи изолационни материали, които се характеризират с висока товароносимост и следователно са най-подходящи за сервиз.

Не забравяйте: рискът от мухъл с вътрешна изолация

Всички изолационни работи трябва да се извършват професионално. В допълнение, не трябва да се въздържате от пароорна бариера и да се уверите, че в полагането на изолационните елементи не остават пропуски, в противен случай влагата може да проникне и кондензират, което води до матрица и по този начин да се избегнат здравни увреждания, които е от съществено значение.