Създайте уъркшоп у дома и как да го направите

Искате ли да създадете своя собствена работилница у дома и да практикувате хобито си? След това се нуждаете от подходяща стая и малко планиране за оборудването на работилницата и инструментите за планираната работна зона и много други работни материали.

Ако искате да организирате работилница у дома

Писнало ви е да търсите кутията с инструменти или инструменти всеки път, когато нещо трябва да се направи около къщата? Тогава е дошъл моментът да създадете своя собствена работилница у дома, в която работата да може да се свърши много по-бързо, тъй като всички инструменти се намират на лесен достъп и се предлага работна маса, на която може да се извършва цялата работа. Ако отдавна мечтаете да имате собствена работилница у дома, трябва да вземете предвид няколко неща при настройката:

  • Прочетете също - Как да разширите и обзаведете работилница
  • Прочетете също - Работилница в мазето и за какво да внимавате
  • Прочетете още - Подреждане на работилницата със система
  • Каква работа трябва да се свърши по-късно?
  • Имате ли нужда от специални инструменти или прибори за вашата хоби зона?
  • Ако има стая и подходяща ли е за организиране на работилницата?
  • Налични ли са ток, вода и отопление?

Когато тези въпроси бъдат изяснени, можете да започнете да изпълнявате проекта си и да обзаведете стаята по подходящ начин. Уверете се, че имате здрав под и подходящи стенни покрития.

За да настроите правилно новата си работилница у дома

Поне толкова важно, колкото самата стая е, разбира се, оборудването на работилницата, което трябва да бъде добре обмислено и да се събере по подходящ начин. Със сигурност ще ви трябва най-голямата възможна работна маса, върху която може да се свърши цялата работа. Има смисъл, ако монтирате стена с инструменти точно над работната маса, където отвертките и др. винаги готов, без да се налага да го търсите. Помислете и за достатъчно място за винтове, пирони или други работни прибори като лепило или боя, които също трябва да бъдат спретнато прибрани. Същото се отнася и за електрически инструменти като акумулаторни отвертки, прободни триони и бормашини (48,00 евро на Amazon *), които искате да имате под ръка през цялото време и които трябва да се съхраняват възможно най-защитени от прах. Продължете много внимателно с планирането и съберете всички необходими мебели и инструменти, които все още не разполагате и които са необходими за създаването на работилницата. Това е важно не на последно място поради свързаните с това разходи, които също трябва да бъдат взети под внимание.