преоборудване на централна вентилационна система и разходите за него

Въздухът в сградата трябва да бъде свеж и чист, ако е възможно, а влажността не трябва да бъде твърде висока. Ето защо, все повече нови сгради се използват за вентилационна система, за да се осигури достатъчен въздушен обмен.

Контролираната вентилация на хола за преоборудване

Има няколко причини за преоборудване на вентилационна система, дори централно изпълнение, което е много по-обширно и скъпо по време на инсталацията. Предимството на централната вентилационна система е, че е финансово допустима. Въпреки това, инсталацията е свързана с обширни строителни мерки, поради което централните вентилационни системи при преоборудването са по-малко склонни да бъдат използвани от децентрализираните вентилационни системи.

  • Прочетете също - Изчислете централната вентилационна система и разходите за нея
  • Прочетете също - Преоборудване на вентилационна система: разходи и субсидии
  • Прочетете също - Почистване на вентилационната система и свързаните с това разходи

Какво трябва да имате предвид, когато инсталирате централна вентилационна система

На първо място, разбира се, трябва да са налице необходимите структурни мерки, които да оправдаят инсталирането на централна вентилационна система. По време на ремонта обвивката на сградата трябва да е била достатъчно запечатана, така че само вентилацията на прозорците да не е достатъчна. Трябва също да имате предвид, че такава вентилационна система обикновено може да бъде поръчана само от специалист.

Други важни моменти, които трябва да се спазват при инсталиране на системата

Инсталирането на централна вентилационна система иска да бъде добре планирано, тъй като инсталацията е скъпа и интензивна. За особено обширни системи за многофамилни къщи, високите разходи могат да бъдат таксувани до петцифрената област. Обмислете следните важни точки в инсталацията:

  • Ако е възможно, вземете промоция
  • Трябва да има отделна инсталационна зала
  • Необходим е сложна тръбна система
  • Комисията трябва да бъде извършена от професионалисти
  • Необходими са много обширни строителни мерки

Намаляване на разходите чрез програми за финансиране

Използвайки Kreditanstalt за реконструкция (KFW), може значително да намалите разходите за инсталиране на централна вентилационна система, като се възползвате от програмите. Най-добрият начин да намерите помощта на енергиен консултант или специалист, за да се посъветвате добре в тази област. Това е особено вярно, ако искате да използвате вентилационна система с рекуперация на топлина, с помощта на която можете да спестите ценна отоплителна енергия.

Децентрализирана вентилационна система като алтернатива

Децентрализираните вентилационни системи са много по-лесни за инсталиране, поради което в много случаи са алтернатива на централизираните вентилационни системи.