Прясно нарисувайте стар порок

Стар, износен порок може да бъде ремонтиран. За да се постигне свеж външен вид, рисуването е особено популярно с изчукан външен вид. Тъй като порите в повечето случаи са в затворени помещения, картината се използва по-рядко за защита от ръжда, отколкото за декорация.

Защитете движещите се части и ходовите повърхности

Когато ремонтирате и възстановявате тиска, препоръчително е да демонтирате напълно отделните компоненти. Структурата и видът на конструкцията на тигела определя бояджийската работа, която трябва да се извърши. Важно е да се предпазите от нанасяне на боя върху всички движещи се области и повърхности. По-специално релсите, затягащите челюсти и манивелата трябва да останат без боя.

  • Прочетете също - Възстановяване на стар порок
  • Прочетете също - Закрепете тиска сигурно и без накланяне
  • Прочетете също - Всеки порок има подобна структура

В идеалния случай и ако е възможно, манивелата, манивелата и затягащите челюсти се демонтират преди боядисване. Главите на винтовете, например на регулиращия винт, също трябва да бъдат защитени срещу залепване на боята. Безопасен метод е напълно да развиете и запушите отворения отвор с гумена запушалка, пяна или валцувана кърпа.

Почистване и подготовка

Ако няма нужда от защита от корозия и ръжда, декоративната боя може да се нанесе директно без грунд. Условието за адхезия е металните повърхности да не съдържат мазнини и прах. Телесната четка е най-подходяща за почистване, включително следи от ръжда. За да се премахне мазнината, компонентите на лещата се втриват с универсален разредител.

Трябва да се отбележи, че след обезмасляване повърхностите, които трябва да се боядисват, вече не трябва да се докосват с пръсти. Хартиени или пластмасови ръкавици предотвратяват този риск. Всяко смазване с прясна работеща смазка се извършва само след боядисване и изсушаване.

Завършване на чук боядисване

За да се постигне ефектът от боядисването с чук, към боята трябва да се добави силиконово масло. По принцип това е умишлено прекъсване, когато боята изсъхне. Силиконът означава, че лаковият слой не се развива в гладка повърхност, след като е изсъхнал. Количеството добавено силиконово масло е определящо за степента на нередности.

Съвети и трикове Обърнете внимание на посоката на свежата боя, когато рисувате. Опитайте се да поставите зоните без боя над боядисаните повърхности, доколкото е възможно. Подгответе парцал и разредител, за да можете незабавно да изтриете всяко заточване.