Изграждане на балкон: колко високи са разходите?

Самостоятелен балкон в къщата или в апартамента създава парче повече качество на живот. Външното седалка предлага много частно отстъпление на чист въздух, за уютно седене, цветни растения или слънчеви бани. Разходите за това са различни, в зависимост от дизайна и размера на балкона. Даваме ви насоки под ръка, които ви позволяват да класифицирате проекта си за строителство.

Четири вида балкони и техните разходи

Който иска да расте с балкон, е първият преди въпроса какъв вид на открито трябва да бъде. Балконът на балкон на четири подкрепя най-малките щамове и е на цена в долната част.

  • Също така четете - растат балкон впоследствие
  • Също така четете - инсталирайте балкон впоследствие: разходи и планиране
  • Също така прочетете - цена на балкон

Самостоятелната балкон с Kragarmen е напълно закотвена в фасадата и най-скъпата алтернатива. Staubalkon с две опори на фронта се предлага като междинен вариант, който често не е толкова скъп, колкото и балконът Kragarm.

Друга възможност за сграда предлага висящото сглобяване, което е закрепено в стоманени кабели, висящи във фасадата. Отново, площта под балкона остава свободна, но този модел струва повече пари, отколкото този, монтиран на подкрепа.

Балкон Инсталиране: С тези разходи трябва да очаквате!

По-долу ви даваме някои избори за цените за по-добра ориентация. Това са приблизителни средни стойности, които могат да се различават нагоре или надолу в зависимост от строителния проект. Не са включени стените и вратата на балкона.

  • За да се изчисли статиката на новия балкон, ще ви струва около 500 евро.
  • За сглобяеми, евтини имперски балкон плащате около 800 евро на кв.м.
  • Имперски балкон с 2 опора в основен вариант е около. 1.000 евро на кв.м.
  • Един прост балкон струва около 1.500 евро на кв.м.

В самостоятелно поддържащи балкони можете да очаквате цената на квадрата да намалее с увеличаване на размера. По-големите балкони с Kragarm обаче са доста по-скъпи, защото тук закотвяването и статията трябва да бъдат настроени много точно.

Конзолата на конзолата е ограничена, както и висящия бонус по размер. Тук е цялото тегло, което теглото може да носи съответната фасада.

Разходен пример за нов балкон

Собственикът на жилище иска да отглежда балкон от южната страна на къщата си. Той избира дървен култиватор с дървен терен. Специалист извършва монтажа.

Преглед на разходите цена
1. Статистика и разрешение за строеж 650 EUR
2. Сглобяеми дървени балкон с парапет 3.800 EUR
3. Монтаж 1.200 EUR
4. Разбивка на стената и балконски врата 2.200 EUR
обща сума 7.850 EUR

Спестете пари от собствена работа?

Изграждане на балкон не може всеки. Особено моделите, носени от фасадата, са професионално нещо: това е за сигурността! Сглобяема имперски балкон може да бъде инсталирана равномерно след инструкции, така че подобренията в дома да могат да спестят добри пари.

В 3. Част от серията ни на темата за отглеждането на балкона е много конкретен за разрешението за строеж за новото място на открито.

Съвети и трикове Балкон със стъклен под позволява на слънцето: чудесен начин да продължите да доставяте площта под отглеждането с естествена светлина!