Почистване на балкон

Почистването на балкона е важен фактор, който също така прави фасадното удължаване по-трайно. Но поради огромното разнообразие от използвани материали и строителни материали, всеки балкон трябва да се почиства по различен начин. По-нататък ще разберете за какво да внимавате, когато почиствате балкона си, но ние също така ще подчертаем спецификите, свързани с почистването.

Изграждане на балкони

Днес балконите отдавна са част от стандартното оборудване на модерните апартаменти и къщи. Но има не само огромни разлики в конструкцията и конструкцията на балкон. По-специално, различните компоненти се предлагат в голямо разнообразие от материали:

  • Прочетете също - парапети на балкони - подновете и обновете
  • Прочетете също - Покриване на балкон
  • Прочетете също - Осигуряване на балкон
  • Балконен под
  • Парапет на балкона и парапет
  • Защита от вятър и поверителност

Почистете парапета на балкона или парапета

Почистване на парапети на балкони и парапети. Тези части са направени предимно от метал, камък или дърво. Съответно, трябва да имате предвид това, когато избирате вашия почистващ препарат. Следователно трябва да пребоядисвате или лакирате металните парапети на редовни интервали от няколко години. Почистването на лакове и бои зависи преди всичко от това дали са използвани на базата на разтворители или безплатни продукти.

Почистете и поддържайте дървени балкони или дървени парапети

Дървеният балкон също играе основна роля. От този материал са направени множество балкони. Тук също трябва да вземете предвид дали компонентите са боядисани, остъклени, оцветени, смазани или восъчно. Каменните парапети, от друга страна, са предимно боядисани с фасадна боя и също почистени съответно, т.е.измивайки ги с вода и четка.

Почистете балконската защита от вятър или защита на личния живот

Екранът за вятър или поверителност също може да се състои от голямо разнообразие от материали. Конвенционалното стъкло и акрилното стъкло доминират в случай на чиста защита от вятър. За почистване на стъклените повърхности използвайте конвенционален препарат за почистване на стъкла. Обясняваме подробно как правилно да почиствате балконска ветрозащита от акрилно стъкло.

Балконният под: всяко подово покритие има различни, понякога високи изисквания

От особено значение са подовите настилки за балкона от естествени каменни плочки или плочи или. Керамични плочки. С естествените плочи и плочки трябва да запомните, че има някои материали от естествен камък, които не трябва да влизате в контакт с киселинни почистващи препарати. Мраморът е един от тях. Щракнете тук, за да прочетете как да почистите мраморен под.

Полиран фин камък като настилка на балкон

Може да се наложи да обърнете още повече внимание на теракотен под на балкона си, когато става въпрос за полиран порцеланов камък. Тогава първоначалното почистване е от решаващо значение. Полираният порцеланов камък е с отворени пори, което означава, че частиците мръсотия и течности могат да проникнат безпрепятствено върху плочките. Следователно е важно да импрегнирате порцелановите изделия - както за първоначално почистване, така и отново и отново за почистване с поддръжка.

Почистване и поддържане на връзката на стената и околните улуци чисти

Освен това почистването на улука, който някои балкони имат навсякъде, е изключително важно. В противен случай водата ще се натрупва и вече няма да може да се оттича. Но също така връзката на стената често трябва да бъде освободена от мъх, лишеи и пръст. Това е важно, защото в противен случай основната задача на връзката балкон-стена може да бъде сериозно нарушена - уплътняването между фасадата и балкона.

Съвети и трикове Количеството грижи и почистване, необходимо за дървените балкони, е особено важно. Следователно е нормално тези балкони също да се ремонтират в дългосрочен план, но все пак на редовни интервали. Обясняваме подробно как да ремонтираме дървен балкон.