изграждане на балкон сам

По принцип, конструкциите, които стигат до последващата инсталация на балкона, се съхраняват много прости. Теоретично, можете сами да построите балкона си. Има и достатъчно инструкции. Но не е толкова лесно да се изгради балкон сам. Той е основно статични и строителни аспекти, които са абсолютно наблюдавани при самостоятелна конструкция.

Не всички сгради имат балкон

Много стари и съществуващи сгради не са оборудвани с балкон. Тенденцията към по-голяма близост до природата мотивира много собственици на собственици за последваща инсталация на балкон или удължаване на балкона. По принцип можете да различите следните варианти на балкон:

 • Също така четете - изграждане на балкон сам - цената
 • Също така четете - по-лек от очакваното: изграждане на чешма за балкона сам
 • Също така четете - изграждане на балкон апартамент
 • Консервиран балкон (бетонна плоча с замазка)
 • Висящ балкон (балконът виси върху флас, прикрепени към фасадата)
 • Anbaubalkon (закотвена на фасадата, отпред на кормилното управление)
 • Голям балкон (напълно в подкрепа на стоящ балкон)

Балконски версии за самостоятелна конструкция

За себе си строителството и като последващ вариант на балкон само за култивиране и привързаност балкон. Висящите и изпъкнали варианти са по-подходящи за увеличаване на балкона.

Строителство и концепция

Отделени и изграждане на алкони също са направени или от метални скеле (често алуминий) или дървена конструкция. По-специално, дървеният балкон е много популярен с алуминиевия балкон поради дълголетието си все по-голяма популярност.

Въпреки това, не можете да изградите балкона си като лай

Пълното самоизграждане не би било толкова трудно и в двата варианта. Необходим е обаче много експертни познания, така че самостоянният балкон да отговаря на закона за строителството и статичните изисквания. Например, трябва да се създаде план. Тъй като балкон е едновременно разрешение за строеж, представянето, както и планът трябва да бъде одобрение. За подобряване на частното домашно усъвършенстване това не е вярно.

Разграничение от балконски версии

Такъв е случаят, има много причини. За да разберете това, ние подчертаваме балсините малко по-точно. Първо, можете да разграничите следните балкони:

 • Балкон (отглеждане или конзолтен, извън сградата енорийски)
 • Лоджия, балкон лоджия или вътрешен двор (в рамките на строителната група)

Можете да разграничите конвенционалния балкон по-нататък:

 • Свободностоящи, защитени от времето балкони
 • Покрити с балкони за атмосферни влияния

DIN правила точно описват изграждането на балкона

След тези балконски версии се отличават и в DIN правилата за балкони. Там се отбелязва, че например с дървени балкони, изложени на времето, не могат да се използват просърдисти, които са обичайни в дърводелеца, могат да се използват за свързване на носещи дървени компоненти. Свързващи части като болтове, нокти, резбовани пръти (14.50 € в Amazon *) и т.н. дори трябва да се направи от защитен от корозия метал, така че например галванизиран.

Не всеки може да подаде разрешение за строеж

Така че има ясни условия като балкон трябва да бъде изграден. Не става дума за случайност в правилата за DIN. Счита, че в противен случай съществува значителен риск от нараняване. Тук идваме в следващия важен аспект, а именно статиката. Те могат да бъдат изчислени само от специалистите в областта.

Това се отнася до балкона и неговото изграждане, но също така и субстрата и необходимите фондации за подкрепата. Не за нищо не е разрешение за изграждане на балкон. По същата причина е повече от разбираемо, че строителните планове не могат да бъдат подадени от миряни или не сертифицирани дружества и лица.

Помислете за последствията от черна конструкция!

Така че не трябва да гледате една от безбройните инструкции от интернет, след което можете да построите напълно балкон. Ще създадете черна конструкция без разрешение за строеж и статични изчисления. Ако лицата са повредени, те ще бъдат напълно отговорни.

Съвети и трикове Все още има начини за това как да се използва самотворката на балкона поне до голяма степен. Многобройни производители на балкона се специализират в създаването на комплекти. В тези комплекти статични изчисления и строителни планове са в съответствие с регламентите. Оборудван със съответното ръководство за строителство, можете да изградите вашия комплект балкон сами.