Остави дърво: с тези разходи трябва да очаквате!

Понякога е необходимо да се направи по-голямо дърво на собствения си имот. Може би дървото трябва да се премине поради строителен проект, или просто вече не е непокътнат и по този начин е опасност за пешеходците. Какви разходи са направени?

Тези фактори определят цената!

Важен коефициент на разходи в случай на дърво е мястото около дървото. Шорите на багажника и последващото отпадане отнемат много по-малко време и следователно води до по-ниски разходи, отколкото да се разпадат отгоре.

  • Прочетете и разходите за Bodenplatte, така че трябва да очаквате!
  • Също така четете - долната почва за градината: цената на кубичен метър
  • Прочетете също - Изхвърлете покривния картон - трябва да очаквате тези разходи!

Разбира се, изчислението на цените също зависи от височината и разклонението на дървото, което трябва да се направи. Да направим стар дъб или разглобяване подготвя много повече работа, отколкото да премахнете много по-малко плодово дърво.

Ако е защитено дърво, трябва да получите някакви валежи на базата на такси с вашата градска администрация. Като цяло, дърветата не са защитени с обиколка на багажника, по-малка от 60 см, но по-добре да се допитат за регионалните закони.

Не забравяйте, че дори това фрезоване на корена и изхвърлянето на дърветата на разходите за повишаване на отпадъците. Понякога тези два компонента са включени в цялостната оферта. За разглобяването на дърво експертът изисква хидравличен асансьор, под наем таксата поема клиента.

Конкретни номера: това струва случаите на дърво!

Нашите ценови избори ви помагат с оценката на собствения си проект за премахване на дървета. Разбира се, те бяха чисти критерии, които могат да се различават нагоре или надолу в специалния си случай.

  • 10 до 15 m кутии с висок дървесина, демонтаж отгоре, изхвърляйте малки дървета, без отстраняване на корена, големи парчета дърво остават на клиента: 200 до 400 евро.
  • Подготовка на по-големи парчета дърво като дърва за огрев: 50 до 100 евро
  • Отстранете и изхвърлете Stubbs: 60 до 150 EUR
  • Ежедневно под наем за хидравличния лифт: 100 до 150 EUR
  • Такса за лиценза за изсичане на дървета: 40 до 90 EUR

Внимание: големи ценови разлики!

Значителни ценови разлики за дървения изтребител работят за сравнение на разходите за сравнение. Както е посочено по-горе, обичайната цена за отстраняване на височина от 10 до 15 м е между 200 и 400 евро - и тя може да бъде доста по-скъпа!

Вземете различни оферти от професионални пейзажи и горски компании, за да изберете най-рентабилния вариант за вас. За да спестите пари, не трябва да правите като мирянин за вашата собствена безопасност: дървото сами.

Изходен пример: дъб трябва да бъде доволен

На нов строителен парцел стои 15 м висок старец, който вече не е много здрав. Градът дава разрешение за валежи, дървото трябва напълно да изчезне заедно с корен и трябва да бъде напълно разглобен.

Преглед на разходите цена
1. Валежи 70 EUR
2. Хидравличен лифт 120 EUR
3. Дървени случаи чрез разглобяване 300 EUR
4. Отстраняване на корена 100 EUR
5. Произвеждат дърва за огрев 60 EUR
обща сума 650 EUR

Обърнете внимание на времето за изсичане на дървета

Случаите на дървета са между 1. Март и 31. Септември забранено! Този регламент трябва да защитава местата за гнездене на птици. Също така големи храсти не трябва да се отстраняват в посочения период.

Съвети и трикове Търсите наредбата за защита на дървото в интернет - или попитайте по телефона в Bürgerbüro. Оборудван със съответната информация, можете да се уверите, че не нарушавате законите.