Подсилено бетоново езерце и строеж без вертикални стени

Изграждането на бетонно езерце е сложно и изисква опит в обработката на бетон. Конструкцията никога не трябва да се извършва без армировка или вложка за защита от замръзване, тъй като по-късното напукване прави бетонното езерце неизползваемо. Вертикалните странични стени, както в случая с изграждането на басейн, носят риск краищата да бъдат взривени, когато се образува лед.

Изкопайте ямата на етапи

Бетонното езерце е много работа и когато го изграждате сами, трябва да бъде създадено правилно, за да се избегнат още по-скъпи ремонтни повреди предварително. Когато се планира бетонно езерце в четири зони на езерце, формата на ямата вече е скицирана.

Общото правило е да се избягват вертикално наклонени стени на ями. Когато водата замръзва през зимата, тя се разширява. Колкото по-дебел е леденият слой, толкова по-дълбоко "експлозивната сила " потъва във водоема. Тъй като водната повърхност се разширява към върха, разширяването се компенсира.

1. Определете местоположението

Изчерпателните мисли за планирането и позиционирането на бетонното езерце помагат да се избегнат нежелани изненади по-късно с тази статична и относително окончателна структура. Структурно трябва да се има предвид и възможността за достъп до тежко оборудване като бетонова помпа и евентуално мини багер.

2. Изкопайте яма

Ямата вече може да бъде грубо изкопана във формата на зоните на езерото, включително стъпаловидни ръбове. Всички вертикални стени са заострени надолу с наклон от около двадесет до тридесет градуса. Дебелината на бетона е наклонена с около двадесет сантиметра.

3. Компресирайте почвата

След проверка и, ако е необходимо, отстраняване на корени, почвата се фиксира и уплътнява чрез разклащане или почукване.

4-ти. Монтирайте облицовката

Монтирайте дървената облицовка индивидуално и напълно върху всички бетонни части от наклон от тридесет градуса и не забравяйте освобождаващия агент. Представете подсилвания и подсилвания като стъкло или синтетични влакна или стомана.

5. Създайте филтър и помпа

Ако се планира техническа система, тя се нуждае от стая до езерото.

6-то. изливане на бетон

Изсипете готов бетон (15,69 евро на Amazon *) от жираф в кофража и на пода на езерото.

7-ми. Поддържайте бетона влажен

Бетонът, покрит с текстил или юта, трябва постоянно да се навлажнява или навлажнява за около седмица.

8-ми. Демонтирайте корпуса

След демонтирането, бетонът трябва да получи слой боя, който е безвреден за растенията и животните, което предотвратява измиването на вар.

Съвети и трикове Ако състоянието на почвата във вашето езеро не изглежда оптимално, можете например лесно да поставите облицовка на езерото под плочата на пода, преди да излеете бетона.