свързване на детектор за движение

Детекторът за движение предлага много комфорт. С вашата помощ можете да работите с електрически вериги без физически контакт. Как да се свържете детектор за движение и какво да обмислите по време на сглобяването, ние сме обобщили в следното ръководство за вас.

Функциониране на конвенционалните детектори за движение

Детектор за движение (8,43 € в Amazon *) Работа след прост принцип. Датчик открива движенията и задейства верига. Съществуват значително три популярни вида детектори за движение:

 • Също така четете - свържете 2 детектори за движение
 • Също така четете - свържете детектори за движение по-късно до лампата
 • Също така четете - инсталирайте детектор за движение CAT-SAFE
 • с инфрачервен сензор (пасивен инфрачервен ход на движение PIR)
 • С високочестотен сензор (RF или радар за движение на движение)
 • с фотоклетка

Всички споменати детектори за движение имат различни свойства. Трябва да помислите, че преди да инсталирате, когато купувате. Толкова само радар или. HF детектор невидим, т.е. практически скрит, инсталиран и реагира все още. Детектор за движение с инфрачервени сензори, от друга страна, реагира много чувствително на светлина, което също може да бъде от решаващо значение. Между другото, PIR детекторите са най-често използваните детектори за движение.

Полагане пред инсталационното олово според вашите собствени идеи

Добавените и изходящи линии могат да бъдат пуснати според вашите идеи, така че повърхностните или монтирани в промиване. Когато поставяте, уверете се, че можете да измервате редовете, за да извършите инсталацията без затруднения (твърде къси кабели)). Когато са свързани, някои специални функции са абсолютно наблюдавани.

Инструкции за свързване на детектор за движение

Директни инструкции за инсталиране на детектор за движение не са налични по-долу, тъй като те трябва да докажат съответния опит за свързване на детектор за движение към 223V захранващата мрежа. В противен случай съществува опасност от живот и, разбира се, рискът от късо съединение или евентуално поради кабелен огън. Следната илюстрация за инсталирането на детектор за движение по този начин служи повече на практическия начин на илюстрация.

Примерна инсталация за свързване на детектор за движение

На първо място, трябва да знаете къде да кандидатствате или искате да прикачите детектора за движение. Съответно линиите трябва да бъдат измерени за окабеляване. При окабеляване описваме свързването на детектор за движение между светлинен превключвател и лампа.

В зависимост от използвания потребител, обърнете внимание на веригата на захранващата линия

Следващата бележка: Изненадващо, според VDE, е позволено да превключвате нетекущия водещ ядкарман N, така например, за да поставите директно върху лампата, докато текущата водеща линия l е пряко свързана с потребителя. Това разграничение е изрично важно при използването на LED крушки много важни.

Поради други крушки животът на светодиодите не намалява чрез включване и изключване и времето за работа (включване / изключване), но почти изключително чрез времето на работа. Ако L е Direct (не е включен) на LED светлината, остатъчният поток може да тече, което е като конвенционално време на работа. Във веригата изходите определено трябва да дойдат, както следва от превключвателя на светлината:

 • превключен: L
 • Не се превключва: n
 • и разбира се защитният проводник PE

Сега детекторът за движение е снабден с четири реда:

План за свързване Or. Схема на детектор за движение

 • L1 или L: Входна водеща линия (фаза), черна или кафява
 • N: водещ неутрален проводник без електричество, синьо
 • L2 или изход L: текущ водещ кабел към потребителския изходящ (често със стрелка), кафяв, например
 • PE: защитен проводник, зелен жълт

Свързване на защитен проводник PE

Разбира се, предпазителят трябва да бъде отвинтен или изключен преди окабеляване. След това защитният проводник е от превключвателя с PE към детектора за движение. За тази цел се използва множествена скоба, защото защитният проводник е допълнително изтеглен и свързан с потребителя.

Окабеляване от nülleiter n

Същата процедура след това се предлага в nülleiter n. От превключвателя N е свързан към N при детектор за движение с помощта на множество скоби. В този терминал след това се притискат за de потребители.

Фаза на затягане l / l1 и изход или. L2

В текущата водеща фаза L, връзката е малко по-различна. Фаза L, идваща от превключвателя на светлината е свързана към фаза L или L1 в детектора за движение. Не трябва да се използват множество скоби, защото L или L1 не продължават с потребителя. Вместо това, с допълнителна линия (ако е или или или. L1 BSPW. черно, тогава кафяво) L2 или "изход" или. Кабелът, обозначен с начална стрелка.

Прикрепете детектора за движение преди свързване

Преди да инсталирате електрическите линии, се приготвя модулът на детектора за движение, така че отворите на дупки. Инсталирането на различните линии трябва да се извърши в зависимост от използвания модел или във външна разпределителна кутия, или в интензивен калай в детектора за движение. Разбира се, в последния случай, не можете да прикачите детектора за движение преди електрическата инсталация.

Съвети и трикове Ако искате големи зони с детектор за движение "осветяване", може да се нуждаете от две детектори за движение. Разбира се, можете също да свържете два детектори за движение в светлинен превключвател. За тази цел двете детектори за движение са просто свързани последователно в серия. Следвайте нашата връзка и получавате подробно описание на свързващия и връзката.