Боядисайте кладенец отвътре и го предпазете от повреда от влага

Кладенецът влиза в постоянен контакт с вода и влага. Следователно вътрешните стени трябва да бъдат подходящо защитени, така че водата да не излиза в земята. Това може да стане чрез боядисване със специално покритие.

Нанесете уплътнение върху вътрешната стена

Има няколко начина за запечатване на вътрешната стена на кладенеца, така че влагата да не направи стената пореста и да я повреди трайно, например със специално уплътнение на кладенеца със запечатваща суспензия, което трябва да се обработи в няколко стъпки. Трябва обаче да правите разлика между различни причини или. Повреди, които могат да възникнат на кладенец и които изискват различни мерки.

  • Прочетете още - Запечатване на кладенци с каша
  • Прочетете също - Измиване на кладенци с мръсна водна помпа
  • Прочетете също - Хлорни кладенци с изключително внимание

Увреждане на формата на пукнатина

Ако цялата стена на кладенеца не е влажна или дори изтича, това може да се дължи на прости повреди, които лесно могат да бъдат запечатани с шпатула.

Теч поради материал, който е станал порест

Възможно е също така стените на кладенеца да са станали порести и следователно вече не могат да задържат водата. В този случай трябва да направите нещо различно и да нанесете покритие за повторно запечатване на повредените стени.

Как може да бъде запечатан спукан кладенец

Внимателната подготвителна работа е важна, за да може хидроизолацията да продължи. Следователно трябва да продължите със система, в идеалния случай под формата на няколко работни стъпки:

  • отстранете разхлабените части и замърсяванията от повърхността
  • Отворете фуги, пукнатини и повреди с подходящ хоросан (7,79 € на Amazon *) или. поправям
  • Ако е необходимо, нанесете специален грунд, така че последващото покритие да се държи по-добре
  • Нанесете покритието два до три пъти, например с уплътняваща каша
  • тогава повърхността може да бъде измазана например

Какво трябва да имате предвид при запечатването

Отново добрата подготовка за действителното запечатване е много важна. Пристъпвайте много внимателно, когато отстранявате разхлабени гипсови части или други фрагменти и обърнете особено внимание на силно замърсяване, което може да наруши последващото задържане на покритието. Грунд може да има смисъл в такъв случай. Когато прилагате уплътняващата суспензия, не обработвайте повече от един слой на ден. Така че разпределете работата в продължение на няколко дни, за да получите достатъчно силно и задълбочено покритие.