Carport Delete създава управляеми разходи

Цената на рисуването зависи от вида на строителството. Четири дървени стълба с хоризонтални греди за подпомагане на покрива обединяват три до пет квадратни метра действителна площ за боядисване. Боите обикновено се дължат на всеки три до пет години. Това зависи и от личните оптични изисквания за съхранение.

Алуминий или дърво

Карпостите са направени от дърво или алуминий, които могат да служат и като облицовка на дървена подконструкция. Алуминият е практически свободен от всякакви дейности по поддръжката, освен почистване, може би. Дървото може да бъде боядисано с покривен цвят или снабдено с глазура. Металните компоненти могат да бъдат боядисани или валцувани с Hammerite.

  • Прочетете също - Боядисването на стаята създава атмосфера
  • Прочетете още - навес за автомобили с двускатен покрив
  • Прочетете още - Изграждане на навес за автомобили с ламаринен покрив

Покривите са направени от метална, предимно алуминиева, трапецовидна ламарина. Може да се изтрие, но не е необходимо. Покривите, покрити с керемиди или покривен филц (16,48 евро на Amazon *), не трябва да се боядисват. Заедно с опорните стълбове се боядисват само хоризонталните греди на покрива, които обикновено са направени от същия материал като стълбовете.

Пример за изчисляване на разходите

За да се определи цената на материалите, площите, които трябва да бъдат боядисани, се събират заедно. Четири квадратни дървени греди със странични размери 25 сантиметра водят до един квадратен метър повърхност на работен метър. При странично измерване от осем инча това е 0,8 квадратни метра, а при измерване на крака е 1,2 квадратни метра.

Четири стълба на гредата (странична мярка 25 сантиметра) с дължина от три метра (= височина на навеса) водят до дванадесет ходови метра и съответно дванадесет квадратни метра повърхност, която трябва да бъде боядисана. Хоризонталните свързващи греди, върху които почива покривът, се нуждаят само от слой боя от три страни. Като груба оценка те също трябва да бъдат изчислени като опорните постове. С широчина от три метра и дълбочина от четири метра, навесът за автомобил добавя до 14 ходови метра и по този начин квадратни метра.

12 кв.м поддръжка +
14 кв.м греди на покрива +
x qm странична стена, ако е налична =
резултат в зоната, която трябва да бъде боядисана.

За подходящи външни бои или глазури могат да се приемат цени между пет и осем евро на квадратен метър. Всички грундове струват между две и пет евро на квадратен метър.

Офертите от майстори обикновено възлизат на 1500 евро или повече за боядисване на навес за автомобили. Лъвският дял от това са разходите за труд.

Съвети и трикове Ако вашите основи стърчат от земята и са видими, има смисъл да боядисате бетона водоустойчив. За това трябва да изчислите около сто евро допълнителни материални разходи.