Огънете жица направо

Много любители на „направи си сам“ са запознати с проблема с огънатата тел. За да се оправи отново, е важно много търпение и постоянство. Тук можете да прочетете как точно работи изправянето на жица отново.

Техники за огъване на тел

Тел се използва по много начини. В промишлеността и занаятите, както и в частната сфера. Следователно, в случай на прав огъване от тел съгласно две основни техники, маршрутите и противоположното огъване (противоположно на съществуващия завой). Тези процедури могат да бъдат извършени по различен начин:

  • Също така четете - огънете тел - където това може да бъде полезно?
  • Също така четете - закрепете тел
  • Също така четете - свържете тел
  • Ръчно огъване
  • Тел механично огъване

Тел механично огъване

В механичното извиване на тел, особено в противоположното огъване. Няколко ролки са подредени по диагонал един към друг. Сега проводникът минава през няколко от тези ролки. Важно е да се знае първо, че телените пера. Следователно, тел сега се наведе по-обратно.

Тогава телът отново се огъва малко по-малко силно. С всеки процес на валцуване напрежението се премахва. Тел на строителната площадка, който се доставя на ролки, може да бъде изправен по този начин. За частния потребител и дори за ангажирания „направи си сам“ това усилие е твърде голямо. Следователно разтягането на жицата е по-подходящо тук.

Изправете ръчно жицата

Разбира се, можете също така да огъвате тел, докато тя не стане достатъчно права. В повечето случаи тази техника наистина няма да работи ръчно, защото се нуждаете и от специалния инструмент за огъване на тел. Вместо това разтягането на жицата е по-ефективно тук. Разтягането е известно още като изправяне.

За да опънете или изправите жицата, затегнете единия край в менгеме. Хванете другия край с чифт клещи. Можете също така да увиете иглени клещи с тел за по-добро сцепление. Смело бързо дърпате жицата направо. Нуждаете се от сила, за да издърпате жицата направо, без да се счупите. След няколко опита жицата отново е права.

Недостатъкът на опъващата тел

Този подход обаче има недостатък, който трябва да се вземе предвид в зависимост от по-късната употреба. Телът е преразтегнат, т.е.разтегнат. Това означава. Структурата в проводника се променя, якостта на проводника става по-слаба. В зависимост от това за какво ви е необходим проводникът, това трябва да се вземе предвид.

Съвети и трикове Wire могат да бъдат обработвани и обработвани по различни начини. В домашния дневник ще намерите много полезни съвети и подробни инструкции. Тук също ще ви покажем как да свържете проводник.