Инсталиране на дръжка на прозорец

Има много работа около къщата, която ентусиастите „направи си сам“ и жителите с по-малко технологични умения могат да се справят бързо и лесно. Един от тях е инсталирането на нова дръжка на прозореца. По-долу ще намерите малки, подробни инструкции за това как професионално да сглобите дръжка на прозореца и какво да имате предвид.

Задачите на windows

Прозорците са неразделна част от сграда. Прозорецът поема многобройни задачи:

 • Прочетете също - демонтиране на дръжка на прозореца
 • Прочетете също - Моята дръжка на прозореца е блокирана
 • Прочетете също - Смяна на дръжката на прозореца - Бърза смяна
 • Защита от атмосферни влияния
 • Светлина в стаята
 • Прозрение и прозрение
 • Стилов елемент
 • Компонент за обезвъздушаване и обезвъздушаване

Редовното отваряне и затваряне натоварва механиката

По-специално, вентилацията, която е необходима в повечето съществуващи сгради и в стари сгради, натоварва значително дръжката на прозореца. Не е необичайно дръжката на прозореца да се разхлаби в даден момент. В повечето случаи е достатъчно просто да дръпнете дръжката на прозореца.

Не е необичайно дръжката на прозореца да бъде сменена

Но може да има и моменти, когато трябва да смените дръжката на прозореца, защото тя буквално е износена. За да направите това, първо трябва да премахнете старата дръжка на прозореца. Това е последвано от кратки инструкции как да развиете дръжката на прозореца и как да монтирате нова дръжка на прозореца.

Инструкции стъпка по стъпка за сглобяване на дръжка на прозореца

 • нова дръжка на прозореца
 • евентуално подходящо масло или мазнина
 • евентуално подходящ почистващ агент (пластмаса и механика)
 • отвертка
 • евентуално инструменти за почистване (четка, кърпа и др.).)
 • евентуално инструменти за омазняване или омазняване (маслена кутия, спрей и др.).)

1. Подготвителна работа

Прозорците, които днес са конвенционално инсталирани, обикновено са прозорци с обръщане / накланяне. Когато дръжката е в положение надолу, те са затворени, напречно отворени и прозорецът може да се наклони нагоре. Моля, преместете дръжката настрани.

Сега ще намерите пластмасово покритие на фитинга на дръжката. С повечето прозорци можете да ги премествате, като ги завъртате. Завъртете капака наляво, докато развивате винт и също така поставяйте капака. За няколко корици, трябва да го ловите с отвертка.

2. Разглобете старата дръжка на прозореца

Сега виждате винт по-долу и над дръжката. Обърнете тези два винта. Сега се колебайте, че прозорецът дръжте леко назад и напред. Щифтът, външният не може да бъде изваден от механизма.

3. Чист механизъм и дръжка

Сега можете първо да почистите дръжката. Предимно това събира значително замърсяване, което се прилага с вода за кондензация и почистване на вода. Светлина в отвора на дръжката на прозореца и контрол на състоянието. Ако е необходимо, трябва лесно да почиствате с силно замърсено масло или мазнини. Внимавайте да не използвате агресивни почистващи препарати (пластмаса!Да се).

След това напръскайте или боядисайте всичко с подходяща грес или смазочно масло. Мазнината или маслото, които искате да използвате, не трябва да стават смолисти.

4-ти. Поставете нова дръжка на прозореца

Сега можете да монтирате новата дръжка на прозореца. Преместете дръжката в хоризонтално положение, както и капака на фитинга. Може да се наложи да намажете още малко квадратния колче. Сега поставете механизма за отваряне в крилото на прозореца. Леко завийте двата винта.

Сега свободно затегнете първия, след това втория винт. На втори проход най-накрая затягате винтовете. Внимавайте да не се обърнете твърде силно, в противен случай бихте могли да скъсате конеца. Препоръчва се малка акумулаторна отвертка, която може да се настрои с малък въртящ момент.

Съвети и трикове House house ви предлага многобройни съвети, които ще ви помогнат да заобиколите прозорците си. Ето как получавате помощ за отстраняване на прозорци, както и за настройка на прозорци (блокиране).