Направете отварачка за бутилки с дръжка или от едно парче

Когато бъркате в отварачка за бутилки, можете да създадете напълно направена конструкция на лоста или да монтирате и модифицирате съществуваща метална скоба. Като алтернатива на техниката за гладене, която повдига капачката на короната чрез изтегляне, е възможна и бутаща нагоре конструкция. Отправната точка с работоспособността на лоста е от решаващо значение.

Пръстен или противоположни метални листа

Ако изградите изцяло сами отварачка за бутилки, металната скоба се заменя с друг повдигащ компонент. Типичен пример е отварачката за бутилки, направена от ядка. От техническа гледна точка повдигачът за капсули трябва да се състои от затворена метална рамка или пръстен. Двете противоположни страни образуват необходимия лост поради наклоненото закрепване.

  • Прочетете също - Изградете отварачка за бутилки сами от ядка
  • Прочетете също - Изградете отварачка за бутилки сами от заготовка
  • Прочетете също - Закрепване на панта на вратата

Ако искате сами да направите отварачка за бутилки, можете да използвате готови закачалки, които са лесни за използване по индивидуален дизайн благодарение на специални вътрешни контури. Те могат да бъдат прикрепени към дръжка или интегрирани в средата на носеща част, като дъска. Дървените греди трябва да бъдат подсилени с метал, като вместо скобата са достатъчни два противоположни метални листа. Те обаче трябва да бъдат здраво вградени в носителя.

Размери и необходими свойства

Стандартизираните коронени тапи имат външен диаметър между 31,9 и 32,2 милиметра. Отварачката за бутилки трябва да има две поддържащи страни, които са по-малки от това измерение. Максималното разстояние не трябва да надвишава около тридесет милиметра. За да се постигне физически максимален ливъридж, приблизителното намаляване наполовина на тази сума е идеално.

Поради това типичните отварачки за бутилки създават извиване в корковия корк приблизително в средата, когато се използват.

По принцип отварачката за бутилки с калай трябва да има следните свойства:

  • Езиците на противоположните лостове трябва да са на разстояние между 15 и 30 милиметра
  • Едностранната кука на асансьора трябва да има дорник с дълбочина една трета от диаметъра, по-голяма от около десет милиметра
  • Дръжката трябва да бъде най-малко две ширини на пръстите, така че да може да се поставя между палеца и показалеца
  • Върхът на куката на асансьора трябва да се побере в гънката на зъбчето
  • Дръжката или носещото парче от дърво трябва да имат дебелина на материала най-малко един сантиметър
Съвети и трикове Ако искате да отворите бутилка и разполагате само с инструменти за завинтване в сервиз, трябва да използвате 17-милиметровия ключ с отворен край, който е известен още като отварачка за бира.