Направете огледало за плочки сами без плочки

Ако искате да замените старо огледало с плочки с нещо ново или ако имате нужда от интересна алтернатива на класическо огледало с плочки, има многобройни алтернативи. Ето някои варианти за облицовка на стени, представени пред вас.

Някои алтернативи на класическото огледало за плочки

Огледалото за плочки е прикрепено, за да осигури адекватна защита срещу вода, мазнини и мръсотия. Често се инсталира над печката и мивката в кухнята. Днес много хора търсят интересни алтернативи вместо класическото огледало за плочки. Всъщност има няколко опции и идеи, които можете да приложите, за да проектирате кухня по поръчка. Лесна за грижа задна стена може да бъде произведена по различни начини, например по следните начини:

  • измажете стената и използвайте водоустойчива боя като латекс
  • Използвайте водоустойчива лакова основа за боядисване на стената, например върху зидарията или върху дървени стени
  • използвайте тапет, който е подходящо защитен със слонска кожа като покритие за стена
  • Закрепете лакирани дървени панели зад работната повърхност

Коя алтернатива може да бъде??

Коя алтернатива ще изберете зависи от вашия личен вкус и разбира се от обемът на работата. Във всеки случай повечето дизайни на огледалото за плочки без плочки са значително по-малко трудоемки от полагането на нови плочки. Полагането на плочки изисква задълбочена подготовка, абсолютно равна стена и опит. Измазването, тапетирането или просто боядисването на стена, от друга страна, е много по-лесно. Ако стената стане неприятна с течение на времето, можете просто да я пребоядисате или да приложите желаното покритие за стена.

На какво все пак трябва да обърнете внимание

Не забравяйте, че абсолютно се нуждаете от повърхност, която е адекватно защитена от влага и мръсотия. Например, ако използвате водоустойчива боя като латекс, ще ви е необходима подходяща повърхност. Ако е необходимо, използвайте грунд, за да направите повърхността стабилна и да се уверите, че боята прилепва по-добре към стената. Ако искате да използвате дървени панели, те също трябва да бъдат боядисани или покрити, така че повърхността да може да се измие. Същото важи и ако искате да използвате защитен тапет като стенно покритие. Това вероятно ще трябва да бъде подновено дори след няколко години, ако се е образувала мръсотия, която вече не може да бъде премахната.