Уплътняване на пода и вашите опции

Дали и как подът трябва да бъде запечатан, зависи по същество от това какъв тип подово покритие е и какви изисквания са поставени към него. Има много варианти за добро уплътнение.

Какъв вид подова настилка има?

На първо място, разбира се, трябва да знаете какъв тип настилка трябва да бъде запечатана и какви изисквания се поставят върху нея. Това може да е подово покритие, което не се нуждае от допълнително запечатване. Можете да видите кой под се нуждае от запечатване в следния списък:

  • Прочетете още - Цените за 3d етаж
  • Прочетете също - шисти като под - какви опции има?
  • Прочетете също - просто саниране на подове - какви възможности има?
  • дървен под (например дървени подови дъски)
  • паркет (в зависимост от вида)
  • подово покритие от замазка или. бетон

Запечатайте дървени подове

Незащитеното дърво поема мръсотия и влага много бързо, поради което се нуждае от уплътнение. Има няколко метода. Общите средства за запечатване са например масло или восък, както и лак или глазури. Кой да изберете, зависи от различни фактори, например къде е положен подът или за какво се използва съответната стая. Маслото или восъкът, например, предлагат добра защита срещу петна и запазват естествения характер на материала. Ефективно запечатване може да се извърши и с подходящ лак, който напълно затваря повърхността.

Как можете да уплътните паркетни подове

Ако искате да предпазите паркета си от замърсяване или сериозни повреди, можете също да го запечатате, например като го шлайфате, след това го почистите и нанесете грунд и специален уплътняващ лак за паркетни подове. Важно е внимателно да следвате инструкциите на производителя по време на обработката, да извършите подготвителната работа старателно и старателно да почистите, да отстраните праха и да грундирате пода преди да нанесете уплътнителя. Може да се наложи да приложите допълнителни слоеве, за да осигурите адекватна защита.

Правилно запечатайте подове от бетон или замазка

Повърхността на замазката обикновено се състои от относително груби зърна, което означава, че е необходимо уплътняване. След това подът може да се почисти много по-лесно, тъй като мръсотията и влагата вече не могат да проникнат. Уплътняването може също да помогне да се направи подът устойчив на абразия, стъпка и плъзгане. Преди да запечатате, трябва да докоснете повърхността и да я почистите добре. Печатът обикновено се състои от два компонента.