Наклонът безопасно да пресече с кофражни блокове

Има многобройни начини да прикрепите наклон днес. Един от тях е да се използват кофражни камъни. Въпреки това, за такава защита на хълма, вие също се нуждаете от добра и стабилна основа, защитена от замръзване.

Производството на поддържаща стена от кофражни камъни

Производството на такава поддържаща стена, направена от кофражни камъни в няколко стъпки. Първо, става дума за подготовка на земята. След това следва безопасна основа под формата на бетоново легло преди накрая стената е изградена от кофражните камъни. Ето най-важните стъпки за изграждане на стената и подготвителната работа:

  • Също така четете - стената на наклона - трябва да обърнете внимание
  • Също така прочетете - Фондацията в Hillside
  • Прочетете и граничните камъни на наклона
  • Подгответе субстрата и гледайте и попълнете с чакъл и компактен
  • Създайте бетоново легло и поставете първото местоположение на камъните
  • Поставете допълнителни слоеве на камъните и прикрепете армировка
  • Напълнете бетона в камъните
  • По този начин изгради стената до желаната височина

Към индивидуалните работни стъпки и тяхното прилагане

Отидете много внимателно с първите стъпки и обърнете внимание на чистата конструкция на стената на кофраните камъни. Ето най-важните работни стъпки и някои обяснения:

Подготвителната работа или. Фондацията

Отнемането на времето е подготвителната работа, т.е. задължението на субстрата и неговата подготовка, преди камъните да могат да бъдат настроени. Първо е първото място, тя върви напред. Въпреки това трябва да продължите много внимателно с основата. Стената задължително изисква стабилна и устойчива основа, която трябва да бъде защитена от замръзване според замръзване. Тази основа може да достигне дълбочина до около един метър, ако е необходимо повече. Преди започване на изграждането на стената, основата трябва да може да изсъхне напълно.

След създаването на основата

След като основата е създадена, следва първата ситуация на кофражните камъни. В тази първа ситуация трябва да продължите много внимателно и да позиционирате камъните точно. Ако е необходимо, използвайте кабел за масон, за да определите посоката на стената точно и да се изгради права стена. Този кабел може да се използва като ориентация за цялата конструкция на стената. Използвайте подходящи инструменти като зидан чук и нивото на духа, за да направите подравняването на камъните. За да увеличите стабилността на резервната стена, можете да използвате така наречените армировъчни барове.

По-нататъшното изграждане на стената

Ако сте задали първото местоположение на камъните направо и чисто, можете да построите повече места, които работят сравнително бързо благодарение на интегрираната система от жлеба и пролетта. Ако стената достигна височина около половин метър, трябва да запълните детския бетон, така че стената да достигне определена стабилност. След това продължете да изграждате стената и да се поставите между отново и отново бетон, докато стената има желаната височина. И накрая, следвайте камъните за покритие, които образуват сигурен край на стената.