Печка на дърва без камина или. Използвайте комин

Печките на дърва са много популярни, защото излъчват приятна топлина и са сравнително лесни за експлоатация. Без комин или. Комин, обаче, ще бъде трудно да се инсталира и експлоатира такава печка на дърва.

Последващата инсталация на печка на дърва

Не винаги е възможно да свържете печка на дърва към комин. Много нови сгради дори се справят изобщо без комини. Ако обаче не искате да се справите без приятен и уютен открит огън или селска печка на дърва, например като допълнение към отоплението с газ или масло, обикновено се сблъсквате с проблем. За печка или камина от дърво без комин все още има някои регламенти, които могат лесно да бъдат спазени с различните възможности на пазара.

  • Също така четете - камина без комин - прави ли тази работа??
  • Също така прочетете - оптимално качество на дървото за дървената печка
  • Също така прочетете - ако дървената печка смърди твърде силна, когато стреля

Печката за изгаряне на дърва като евтин за отопление или отопление

Ясно е, че отработените газове, произтичащи от изгаряне, трябва да бъдат получени под формата на дим. Ако къщата няма тухлена комина или е на грешното място, обикновено трябва да бъде прикрепен допълнителен начин за извличане на отработените газове. Предимно се монтира двустенна тръба от неръждаема стомана за приспадане на дим на външната стена на къщата, където изпускателната тръба на пещта може да бъде свързана. И накрая, печката на дърва носи някои предимства:

  • централен източник на топлина в стаята
  • използването на евтино гориво под формата на дърво
  • приятната топлина на печката на дърва
  • опция за отопление, независима от централното отопление
  • работа без нужда от електричество

Използвайте печки на дърва в по-нови къщи или реновирани сгради

Новите сгради също често са оборудвани с печки на дърва. Сега къщите са много добре изолирани, така че външният въздух трудно може да циркулира. Въпреки това кислородът е необходим за изгарянето в печка на дърва. Следователно могат да се монтират само печки на дърва със специална въздушна връзка. Това важи и за енергийно ремонтирани стари сгради. Ако не сте сигурни в инсталацията, трябва да се консултирате с коминочистача, който е отговорен и за одобрението за монтаж на печката. Има различни неща, които трябва да се вземат предвид, като например безопасното разстояние до запалими материали или топлинната мощност на съответната пещ. Това също трябва да отговаря на приложимите норми за емисии и не трябва да надвишава определени стойности на фин прах.