Уплътнете корковия под правилно

Уплътняването е най-лесният начин за пълна защита на корковия под. Можете лесно да го приложите сами - но това, на което трябва да обърнете внимание, е обяснено тук.

Запечатан вместо восъчен

Уплътняващите лакове са много ефективен начин за трайна защита на корковия под - друга възможност са маслото и восъкът, така че порите на корковия под да останат затворени и да се избегнат повреди, процедурата трябва да се повтаря редовно. Уплътненията, от друга страна, остават напълно непокътнати за цялото десетилетие, ако подът се грижи правилно и при нормална, нормална употреба. Едва след това трябва да се шлайфа отново и да се запечата отново.

нашата препоръка

Poliboy - паркет реставратор копринен мат - за натоварени дървени и коркови подове - почистване на пода -...
8,95 EUR Към продукта

Обяснено стъпка по стъпка: запечатване на корковия под

  • Уплътняващ лак за корк, евентуално. също като нано уплътняващ лак
  • тиксо
  • Шкурка или шлайф
  • Прахосмукачка с висока производителност
  • Уплътнителни ролки
  • евентуално. също памучни парцали без власинки

1. Шлайфайте пода ситно

След полагането преди всичко трябва да фино шлайфате пода. Отстраняването не трябва да е много голямо - по-важно е повърхността да бъде равномерно и фино шлифована. По този начин уплътняващият лак се задържа равномерно на всички места.

След шлайфане, трябва да почиствате пода много внимателно няколко пъти, за да премахнете целия прах от шлайфането. След това внимателно маскирайте первазите с лепяща лента - или лента за рисуване.

2. Първият слой

Първото приложение трябва да бъде много тънко и много равномерно. По този начин избягвате, че прекалено многото лаково покритие причинява подуване на корковия под на някои места.

нашата препоръка

Уплътняващ лак за стълби и паркет Aqua Clou 0.75L: Използвайте на нови дървени подове и в рамки...
21.50 EUR Към продукта

3. Останалите слоеве боя

Когато първият слой изсъхне - обикновено след дванадесет часа за повечето запечатващи лакове - можете да нанесете втория и третия слой с интервал поне един ден. Тук можете да нанесете малко по-дебел, но тук също трябва да бъде много равномерен. След запечатването, по корковия ви под обикновено може да се ходи след 48 часа, но това зависи от свойствата на запечатващия лак.

Съвети и трикове Работете бавно и винаги далеч от съществуващия източник на светлина, за да можете да видите по-добре дали вашата работа наистина е доста равномерна.

нашата препоръка

Комплект за ремонт на дърво AGT: Комплект за ремонт WRS-11.plh за паркет, ламинат и дървени повърхности (ламинат...
19,99 EUR Към продукта