Да се ​​изрисува изгодно дълъг коридор

Коридорът често представлява особено предизвикателство по отношение на дизайна и креативността. Ахилесовата пета в много етажни планове няма дневна светлина, много отвори на вратите и често с голяма дължина. За да се изрисува предимно дълъг коридор, при използване на цветове трябва да се вземат предвид пространствените ефекти.

Коридорите Misshapen също могат да бъдат уютни

Като цяло хората показват сравнително малко желание да експериментират, когато става въпрос за проектиране на коридор. Често централното разпределително пространство се третира горе-долу като необходимо зло. Тогава това също оказва влияние върху атмосферата и качеството на живот. Срамно е да не дадете по-творчески принос за това, което е може би най-често пресичаната стая в апартамента или къщата.

  • Прочетете също - Боядисване на малък коридор: избор на цвят и съвети
  • Прочетете също - Боядисване на коридор в зелено и работа с нюанси
  • Прочетете също - боядисване на зони в манастира

За да се използват умело бои и цветове в дълъг коридор, трябва да се играе симбиозата с осветлението. Никоя друга картина в стаята не е толкова зависима от осветлението, колкото коридора. Като общо правило, светлината и / или дървото като настилка е най-добре за всеки коридор като визуална основа.

Цветове, комбинации и ефекти

Разбира се, вкусът и творческата смелост играят решаваща роля в боядисването на дългия коридор. Следните идеи не са непременно ограничени до представения цвят:

  • Боядисвайте стени, включително врати, рамки и цокли в цял цвят, включително тавана, ако е необходимо, с особено вълнуващ ефект с тюркоазено и жълто.
  • Цветовите градиенти в стил омбре, които стават по-леки към върха, правят тесния коридор оптически „дишащ“ и „отворен“. Всички цветове в пълен тон са възможни тук.
  • По-тъмните предни страни и по-светлите дълги страни "отварят " оптичния коридор, а обратният ефект на свиване се засилва
  • Светлите нюанси като пастелни цветове или светло сиво поддържат приятелско, ярко, индиректно осветление на повърхността с подходящо "светло" обзавеждане.
  • Боядисването на коридора в зелено има успокояващ ефект, без да изглежда хладно, като синьо.
  • Отразяващи ефекти чрез граници със златни или сребърни компоненти или блясък в цветните пигменти отвлича вниманието от неблагоприятната форма на коридора.
  • Две или три различни цветни зони могат да разделят дългия коридор на секции и да имат формата на маркуч.
Съвети и трикове Ако използвате умело няколко малки огледала, можете да разширите възприеманата ширина на стаята, като отразявате един друг.