светлинен вал ново боя след почистване

Лекият вал също осигурява дневна светлина в сутерена в сутерена и дава възможност за редовно въздух. Въпреки това, той също трябва да се поддържа чист. Ако е необходимо, трябва да преработите светлината на вала.

Светлинния вал и неговата функция

Светлинния вал или. Светлините в къщата изпълняват много важна функция. Те позволяват редовно да вентилират мазето и снабдяване с естествена светлина. Това може да работи само ако валотовете се почистват редовно. За тежка мръсотия може да е необходимо да се препроектира. Тъй като валовете често са направени от пластмаса, те трябва да използват подходящ цвят за това.

  • Прочетете също - Огледален филм в светлинния вал
  • Прочетете също - Пребоядисване на рамката на вратата: какъв цвят да вземете?
  • Прочетете също - Нека апартаментът да бъде пребоядисан: какви са разходите?

Извършете цялостно почистване преди пребоядисване

Много светлинни кладенци са направени от специална пластмаса, често също във вариант, подсилен със стъклени влакна. С течение на времето в такава лека шахта се натрупва малко мръсотия. Листата, живите или мъртвите насекоми, почвата, растителните остатъци и други неща причиняват силно замърсяване, което не само влияе върху живота на материала, но също така и върху честотата на светлина и по този начин основната функция на шахтата. Ако материалът вече е толкова силно повреден, че трябва да бъде пребоядисан, първо е необходимо цялостно почистване.

Почистете светлинния вал и след това го пребоядисайте

Колкото по-задълбочено се извършва подготвителната работа, толкова по-добър резултат ще бъде по-късно. Затова извършете цялостно почистване и по-късно боядисайте светлинния вал в светъл цвят, така че да може да изпълнява функциите си и да изглежда спретнато.

  • Осигурете мазета с дневна светлина
  • оставете стаите да се проветряват от време на време
  • Източете дъждовната вода в земята

Какво да търсите, когато рисувате

Използвайте само подходящ цвят за материала. Най-добре е да нарисувате светлина добре от пластмаса с подходяща акрилна боя, която не атакува пластмасата. След цялостно почистване можете, ако е необходимо, да шлайфате малко материала и да нанесете грунд, преди да го боядисате в светъл цвят. По правило шахтите са боядисани в бяло, така че светлината също да се отразява и повече от нея да е на разположение в мазето. Малък връх в края: Ако шахтата е редовно силно замърсена, трябва да прикрепите лек капак на шахтата, за да предотвратите силно замърсяване.