Почистване на протектор за матрак

За да може един протектор за матраци да насърчава хигиената на леглото, той трябва да се мие редовно. Това се случва в пералнята. Упоритите замърсявания трябва да бъдат предварително обработени. Научете как да продължите стъпка по стъпка по-долу.

Не мийте протектора на матрака твърде горещо

Преди измиване е важно да прочетете етикета за грижа, за да сте сигурни, че можете да измиете протектора на матрака си и колко е горещ. Най-добрата температура за пране на матрак и спално бельо е 60 ° C, тъй като това убива бактериите и акарите. Въпреки това, в никакъв случай не трябва да надвишавате определената максимална температура, в противен случай протекторът на матрака ще се свие.

  • Прочетете също - Измиване на протектор за матрак
  • Прочетете също - Почистване на капака на матрака
  • Прочетете също - протектори за матраци да или не?

Какво да направите, ако протекторът на матрака не може да се измие?

Ако матракът не може да се пере в пералня, можете да го изпратите на химическо чистене или да го измиете на ръка във ваната с хладка вода. Освен това можете да го почистите и с парочистачка.

Почистете протектора на матрака стъпка по стъпка

  • Пералня
  • прах за пране
  • Домашни средства за целенасочено премахване на петна

1. Свалете протектора на матрака

Извадете спалното бельо и разхлабете ластиците на протектора на матрака си.

Възползвайте се от възможността да пуснете матрака да проветрява. Застанете известно време на слънце или до нагревател. Ако навън замръзва, е още по-добре: Температурите на замръзване правят акарите и бактериите най-лошите.

2. Предварително третирайте упоритите петна

Много ли е замърсен протекторът на матрака?? След това третирайте петната с подходящо домашно средство: намажете червеното вино, кафето или кръвта с паста с бакпулвер, сода за хляб или нишесте с вода. Оставете ги да изсъхнат и почистете остатъците.

Смесете една до две супени лъжици оцет и / или лимонена киселина с вода и нанесете сместа от външния ръб на петно ​​навътре върху подматрачната подложка, за да вземете петното.

3. Измийте в пералнята

След това поставете протектора на матрака си в пералнята. Консултирайте се предварително с етикета за грижа и задайте максималната температура в програмата за грижа.

За да избелите внимателно протектора на матрака си, можете да поставите чаена лъжичка сода за хляб в пералнята.

4-ти. суха

Няколко протектора за матраци могат да бъдат сушени в сушилня (вижте етикета за грижа), но повечето от тях трябва да бъдат изсушени на въздух. Ако все още е влажно, дръпнете здраво дюшека, така че да се върне към първоначалния си размер. След това ги закачете.

Ако закачите протектора на матрака си на слънце, всички останали петна ще продължат да избледняват.