Извършете свободната стена без прах

Стенният отвор се използва за различни неща, било то за врати или прозорци, проходи между две стаи или по-малки стенни отвори за свързващи линии. За съжаление, такъв пробив често създава много прах.

Направете отвори за стена и за какво да внимавате

Отворите за стени трябва да се правят внимателно, особено ако отворите са по-големи, например за прозорци или врати. Особено внимание се изисква при носещи стени, тъй като цялата статика на къщата може да бъде неуравновесена, ако се случи пробив. Пробивът обаче създава и много прах и мръсотия. Можете да използвате специални инструменти за стенни отвори, така че да няма повече от необходимото.

  • Прочетете също - Пробив на стената за климатичната система и какво трябва да знаете
  • Прочетете също - Обличане на пробив в стена
  • Също така прочетете - как да направите пробив на стената

Как да създадем възможно най-малко мръсотия и прах

Винаги зависи от това как се прави пробив на стената. Можете да работите с голям ъгъл шлемач (48.74 € в Amazon * с рязане на диск или с камък и фуга. Последният носи някои предимства в работата със себе си като например:

  • Възможна е по-точна работа с триона.
  • Saw има връзка за прахосмукачка.
  • Като цяло са възможни чисти разфасовки.

Особено прахосмукачката е практична, защото натрупващият прах може да бъде изсмукан директно и по този начин да има много по-малко прах, когато се прави пробив на стената. Въпреки това, разбира се, трионът работи само в производството на по-големи сриуда, като тези за прозорци или врати.

Направете по-малки пробиви на стените като свободни от прах, колкото е възможно

Ако имате нужда от по-малки изходове на стенния, като тези за захранващи линии, можете да запазите натоварването на праха, в което използвате и прахосмукачка на работа тук. Това може да бъде случаят, например, ако пробиете дупка венец с тренировка (48,00 € в Amazon *), като полученият пробиващ прах се всмуква с прахосмукачка, така че тежестта на прах да остане също толкова ниска възможно най-много.

Използвайте правилните инструменти за пробив на стената

Колко са направени прах и мръсотия, наред с други неща, това зависи, кои инструменти използвате и колко добре са подходящи за пробив на стената. За по-големи отвори това работи най-добре със специални триони за зидария, за по-малки отвори за стени също с подходящи инструменти, които в най-добрия случай трябва да могат да вакуумират прах и мръсотия.