Осъществяване на открит балкон, устойчив на атмосферни влияния

Осъществяването на балкон, устойчив на атмосферни влияния без структурни мерки, се състои от няколко подробни работи. В допълнение към устойчивостта на замръзване и надеждното оттичане на водата, падащите и продухващите предмети също трябва да бъдат обезопасени. Освен това има запазване на технически компоненти като парапети, улуци, стенни мазилки и анкериране на стени.

Основни компоненти и оборудване на всеки балкон

Колкото и малки да изглеждат и да изглеждат някои балкони, толкова много детайли означават, че те могат да се разглеждат като устойчиви на атмосферни влияния. Следните характеристики се отнасят за всеки балкон, който не е изчистен напълно:

  • засаждане
  • Декорация и аксесоари
  • Устойчивост на замръзване на почвата
  • парапет
  • Мебели
  • Устойчивост на приплъзване на пода
  • стени
  • Изтичане на вода

Балконите със странични стени са архитектурно по-добре защитени от откритите платформи с дървени и метални парапети. Страничните стени вече са показател за лоджия в класическата архитектура (Ренесанс).

Отворен и податлив на всякакви метеорологични условия

Структурно един балкон трябва да може да издържа на замръзване. По-специално, подовото покритие, включително хоросан (7,79 евро в Amazon *) трябва да притежава това свойство. За да се осигури безопасно оттичане на вода и топене на сняг, трябва да има наклон от един до два процента, водещ встрани от сградата. Наклонът се движи или в посока към вътрешен отвод, или към дъждовните улуци, монтирани на ръбовете на балкона.

Парапетът трябва да има височината, изисквана от строителните разпоредби (обикновено 110 сантиметра), за да предотврати падания. Статично, той трябва да се противопостави на страничния натиск от опрян върху него, както и валежите и вятъра. Корозионните повреди или разпадащата се зидария трябва да бъдат поправени или заменени.

Срещат вятър, течения и вихри

Често се подценява колко полезни са някои елементи от оборудването и съоръженията на балкона. Есенните бури и летните гръмотевични бури могат да развият огромни топлинни сили. Пепелници, сандъчета за цветя, декорации, лампи, корита за растения, фенери и вятърни камбанки често се превръщат в опасни снаряди, когато падат. Разпадащата се мазилка за стени също може да бъде издухана.

Вятърната защита чрез стабилен парапет и парапетна облицовка избягват този риск. Всички по-леки предмети, които могат да се движат от вятъра, трябва или да бъдат разположени под горния ръб на облицовката, или да бъдат закрепени и закотвени по подходящ начин.

Съвети и трикове Ако сте собственик на вашия имот, разбира се, можете да превърнете открит балкон в лоджия или зимна градина. Самоизградената щора за защита от атмосферни влияния може да бъде добра импровизирана алтернатива, особено при артикули под наем