Правилно използвайте подходяща акумулаторна отвертка

Акумулаторната отвертка дължи своята привлекателност на лекотата на използване, което е интуитивно за повечето потребители. Когато го използвате, има няколко съвета и трика, за да го улесните в използването и да се уверите, че се забавлявате трайно с устройството. При избора на машина трябва да се вземе предвид дали в допълнение към завинтването се планира сондаж.

Предлагат се четири типа функции

Обхватът на задачите, които акумулаторната отвертка трябва да изпълнява, определя правилния тип дизайн на устройството. Когато купувате обаче, трябва да имате предвид, че всяко устройство има технически ограничения. Акумулаторна отвертка с функция за пробиване не може да замени „истинска“ тренировка (€ 48,00 в Amazon *) и трябва да се разглежда само като случайна помощ. Четирите типа са разделени, както следва:

  • Прочетете също - Правилно използване на акумулаторната отвертка - Инструкции
  • Прочетете също - Коя акумулаторна отвертка за каква цел?
  • Прочетете също - безжични отвертки - малък съвет за покупка

Акумулаторна отвертка

Проектиран е само като отвертка и няма достатъчно скорост на въртене, за да може да се пробива. Представлява най-евтиния тип устройство.

Акумулаторен гаечен ключ

Също така проектирано само за завинтване, устройството има лек механизъм за чук, който е достатъчно здрав за завинтване на твърди материали като твърда дървесина и метал.

Акумулаторна бормашина

На първо място отвертка, в която свредлата също могат да бъдат затегнати. Подходящ само за меки пробивни материали като пластмаса или меко дърво.

Акумулаторна ударна бормашина

Комбинирано устройство, което по технически принцип може да направи всичко, което може да направи ударната бормашина. Достатъчно представяне може да се получи само в горния ценови сегмент.

Като цяло, акумулаторните отвертки с функция за пробиване имат бързо освобождаващ се патрон като тип патронник. Размерите на патронниците обикновено са ограничени, тъй като мощността на двигателя и въртящия момент са ограничени.

Процес на свързване на битове и завинтване

За чисто завинтване, отварянето на патронника може да бъде запазено с помощта на битов съединител. В противен случай безстепенно регулируемата цев от двете страни помага за смяна на закрепването на акумулаторната бормашина.

Акумулаторната отвертка трябва винаги да е неподвижна, когато е поставена върху профила на процепа на главата на винта. Отвертката се стартира само с най-ниската скорост на завъртане след леко натискане и плъзгане точно в прорезите. По-бързото завъртане трябва да се извършва само с достатъчен опит с "остри " винтови профили.

Съвети и трикове Вземете втора батерия, ако вече не е включена в обхвата на доставката на акумулаторната отвертка. Когато използвате първата батерия, винаги я включвайте в зарядната станция, за да можете да смените батерията "в движение", ако е необходимо.