Пясъчна изба правилно вентилирана

Основният имот на вентилацията е въздушен обмен. Важно е контролът в пясъчната изба. Този естествен камък е мек седиментна скала, която се състои от повече от половината пясък. Ето защо правилната вентилация е изключително важна поради здравословни причини, но прави решаващ принос към отношението на веществото.

Влагата оставя въздух при охлаждане

Както във всяко сутеене, пясъчната изба също е изложена на много специфични структурни условия, които го правят мокри или дори мокри. Чрез подходяща вентилация трябва първо да се изключи, че "грешен" е причината. Невероятно често, влагата може да бъде значително намалена самостоятелна.

  • Също така четете - ниска изба - само през нощта през лятото
  • Също така прочетете - ниски избищи дървета - как е наистина възможно?
  • Също така прочетете - поне частично суха пясъчна изба

За да се справят правилно с вентилацията, следната физическа основа е фокусът:

Горещ и топъл въздух отнема повече влага, отколкото студен и охладител

Тази основна идея трябва винаги да се спазва. Логично следствие от това състояние е, че топъл въздух проникване в сутерена се охлажда. Влагата приема от въздушните молекули и "Rinnet" като кондензация. Пясъчникът обича да приема тази влага, както и главният му състав.

Лятото и зимата са много различни

Защото през зимата външният въздух обикновено е по-хладен от въздуха на избата, видът на вентилация по отношение на влагата е почти без значение. За предпочитане, трябва винаги да се блъскат, за да се губи ненужно нагряване на енергия и / или да се избегне заледяване.

През лятото рискът е да се върти, високо. В предположението, че топлината води до сухо или дори дренаж на пясъчната изба, изкушението е страхотно, щедро за проветряване. В допълнение, бързият въздух може да се наклони от земната миризма, дори в модифицирана миризма.

Ако е възможно, винаги трябва да се освобождава в момент, когато външната температура е най-ниска. През лятото това е случаят рано сутрин. Вентилацията на удара винаги е по-добра за контрол и позволяване на управляема като постоянна накланяща се или лесна за отваряне. Пет минути с проход са идеални. Ако не може да се генерира дренаж, феновете помагат за движението и циркулацията на въздуха.

Съвети и трикове Можете да използвате хигрометри, за да сравните влажността отвън и в сутерена и съответно проветрете стойностите.