Покрийте люлеещ се стол с нов плат

Има дизайни на люлеещи се столове, които имат тапицерия, която е здраво закрепена към рамката. Предимството е постоянното задържане дори при люлеене и в много случаи визуалната привлекателност на цялостния външен вид. В случай на повреда и продължително замърсяване често е неизбежно да се покрие люлеещият се стол отново.

Черупки на седалките и ръцете

Люлеещ се стол, покрит с твърди възглавници, обикновено има облегалка и черупка на седалката. Плочковидните, често леко извити приставки не само се използват за удобство при сядане, но и служат като покривна опора. По-рядко тапицерските тъкани се изтеглят директно върху плитка. В тези случаи първо трябва да се определи целостта на плитката и необходимостта от ремонт.

  • Прочетете също - Възстановяване на люлеещия се стол визуално и технически
  • Прочетете още - Поправяне на плитки на люлеещ се стол
  • Също така прочетете - Четкане на люлеещия се стол отново нагоре

Възможните алтернативи също трябва да бъдат проверени преди преместването. Фирмите за почистване могат да почистят тапицерията, без да се налага да сваляте капака. Вместо фиксиран капак, опция е и свободната тапицерия. Когато шиете калъфи за столове и / или възглавници за столове, вложките от пяна могат да увеличат комфорта при сядане.

Видове тъкани и закопчаване

Тъканта за тапицерия често се сгъва по краищата на купичките и се телбодира от долната страна. В случай на по-висококачествени конструкции може да присъстват завинтени задържащи ленти. Самите черупки обикновено се завинтват към рамката на стола. Първо трябва да бъдат решени.

Като покривна материя трябва да бъде избрана здрава, стабилна материя, която да издържа на плъзгащите се движения на стола, причинени от тези, които седят на него дълго време. В същото време трябва да има лека еластичност. Следните тъкани са подходящи за люлеещия се стол:

  • трико
  • Опъвам, разтягам
  • изкуствена кожа
  • Истинска кожа

Като изходни влакна са подходящи както естествени, така и изкуствени влакна. Те трябва да са плътно изтъкани и да тежат поне 500 грама на квадратен метър. Това съответства приблизително на средното тегло на конвенционалния деним. Трябва да се гарантира, че информацията за теглото не е референтната стойност на текущия метър.

Конус над ъглите

При рисуване, изтъняването се извършва по ъглите на черупките. Тъканта се сгъва няколко пъти и се изтегля над ъгъла като гладка извита завеса. Лесно овлажняване на капака може да благоприятства по-късно "адаптация".

Съвети и трикове в зависимост от тъканта, това струва материалът за наръчник на стола ниска до средно двуцифрена сума. Може би трябва да си купите летец, който се предлага от около тридесет евро.